Autor: Informer.rs

18.04.2023.

08:25

Foto: Pixabay

Magazin

ZA 15 DANA I DO 5 KG MANJE! Iskoristite višak jaja posle Vaskrsa za popularni dijetalni jelovnik

Prema našoj mini-anketi, polovina žena svake godine upravo posle Vaskrsa najbrže smrša, i to pridržavajući se dijete koja uključuje kuvana jaja, jer se uvek dešava da ih ostane posle praznika.

Jaja sadrže puno proteina, vitamina i minerala kojima se organizam snabdeva. Lako se vare, a pomažu da se toksini izbace iz tela i dugo drže sitost.

Ovu dijetu neki zovu i citrus dijetom jer se svakodnevno jede i pomorandža, koja se pokazala kao veoma uspešna za ubrzavanje metabolizma i sagorevanje masnih naslaga.

Dok ste na ovoj dijeti, važno je da pijete dosta vode jer će pomoći da se telo brzo očisti od toksina. Traje 15 dana, jelovnik se ponavlja na pet dana, a s obzirom na to da se ubraja u restriktivne preporučuje se da posle svakih pet dana budete bar dva dana bez dijete, ali da jedete umereno, a da dva dana kasnije dijetu nastavite. Zabranjeni su sokovi, alkohol, šećer i so.

Informer

Jaja

Oni koji su je probali, u zavisnosti od godina i navika, tvrde da se gubi od tri do pet kilograma.

Doručak je isti svakog dana: pomorandža, dvopek, šolja čaja ili kafa bez šećera

1. dan

Ručak: pomorandža, kuvano jaje, čaša kiselog mleka
Večera: dva paradajza, dva kuvana jajeta, pola glavice zelene salate

2. dan

Ručak: pomorandža, kuvano jaje, čaša kiselog mleka, šolja čaja ili kafe
Večera: 125 g barene junetine, paradajz, pomorandža, dvopek

3. dan

Ručak: pomorandža, kuvano jaje, kiselo mleko, glavica zelene salate
Večera: 125 g barene junetine, paradajz, pomorandža, šolja kafe ili čaja

4. dan

Ručak: 125 g mladog sira, pomorandža, dvopek
Večera: 125 g barene junetine, dva paradajza, jabuka, dvopek

5. dan

Ručak: 200 g barene piletine, paradajz, dvopek
Večera: 500 g barenog povrća (šargarepa, karfiol), jaje

Informer

Uputstva i pravila:

Bareno meso i povrće možete začiniti biljnim začinom
Ne pijte alkohol
Namirnice možete da jedete vruće ili hladne, ali u ustaljeno vreme sa razmakom između obroka od tri sata