Autor: Informer.rs

05.05.2023.

11:08

Foto:

Magazin

NAMIRNICE KOJE TERAJU MRAVE IZ KUHINJE! Ovaj MIRIS ne podnose

Mravi su veoma sposobni u pronalaženju hrane i ostavljaju hemijski trag feromona koji drugi mravi mogu pratiti kako bi pronašli izvor hrane. Postoji nekoliko prirodnih sredstava koja možete koristiti kako biste se rešili mrava umesto da koristite hemijske insekticide.

Informer

Sirće

Belo sirće je odlično prirodno sredstvo za suzbijanje mrava. Možete ga koristiti tako što ćete sipati jednakomerno mešavinu sirćeta i vode u bočicu sa raspršivačem i poprskati na mesta gde ste primetili mrave. Takođe, možete koristiti ovu mešavinu da obrišete radne površine.

Kuhinjska so takođe može pomoći u suzbijanju mrava. Pomešajte nekoliko kašika soli sa ključalom vodom, ohladite i isto sipajte u bočicu sa raspršivačem. Poprskajte na sva mesta na kojima vidite da mravi dolaze.

Informer

Mravi

Mravi ne vole miris cimeta

Mravi ne vole intenzivan miris cimeta, pa ga možete posuti na mesta gde ste primetili mrave. Posle nekoliko sati, mravi će početi da beže.

Borna kiselina je još jedno prirodno sredstvo koje može pomoći u suzbijanju mrava. Pomešajte 3 kašike borne kiseline i 3 kašike šećera sa 200 ml tople vode. Umočite vatu u ovu tečnost i stavite je na mesta gde se skupljaju mravi. Šećer će ih privući, a borna kiselina će ih uništiti.

Informer

Limun

Limunov sok takođe može pomoći u suzbijanju mrava. Poprskajte površine gde ste ih primetili ovim sokom.

Začini u kuhinjskim ormarićima takođe mogu pomoći u suzbijanju mrava. Zalepite lovorov list na posudice sa šećerom, a miris lovora će ih odbiti. Takođe, malu kesu sa žalfijom stavite u kuhinjske ormariće, a njen opojni miris će biti neugodan za mrave, pa se neće zadržavati u ormarićima.

Korišćenje prirodnih sredstava za suzbijanje mrava može biti efikasno i mnogo bezbednije od hemijskih insekticida. Sami možete primeniti ove jednostavne metode i rešiti se mrava u svom domu.