30.05.2023.

08:00

Foto: Shutterstock

Magazin

USPORAVAJU STARENJE! Ove namirnice obavezno uvrstite u ishranu, a uz prirodnu masku od pirinča lice će vam prosto SINUTI!

Ukoliko želite da imate negovanu kožu i pritom usporite starenje, nutricionistkinja Nataša Đukić ističe da je to moguće zahvaljujući unosu određenih namirnica:

- Pojedine namirnice sadrže u većim koncentracijama antioksidanse, koji štite organizam od štetnog dejstva slobodnih radikala i na taj način usporavaju proces starenja

Blagotvorno dejstvo ovih važnih nutrijenata videće se između ostalog i na našem najvećem organu - koži - navodi nutricionistkinja i otkriva koje su to namirnice koje bi trebalo da uključite u svoju ishranu, kako biste usporili starenje:

Informer

spanać
  • potočarka
  • papaja
  • spanać
  • borovnice
  • brokoli
  • paprike

Pored ishrane, važno je i da vaša koža ima adekvatnu spoljašnju negu, koja uključuje i primenu određenih maski za lice. 

Iako se na tržištu mogu naći razne kreme, koje imaju funkciju usporavanja starenja, preporuka je i da se okrenete prirodnim rešenjima, poput ove maske:

Uzmite 2-3 supene kašike pirinča i skuvajte ga na uobičajeni način, dok dobro ne omekša. Odvar, tj. vodu u kojoj se pirinač kuvao koji ćete kasnije iskoristiti, procedite i ostavite u posebnu činiju.

Prokuvani pirinač properite vodom i dodajte u njega 1 supenu kašiku toplog mleka. Promešajte smesu dok se ne ujednači i u nju dodajte 1 supenu kašiku meda.

Lice i vrat dobro očistite, pa u debelom sloju nanesite smesu. Posle pola sata nežnim pokretima pamučnim peškirom ili vatom uklonite masku i umijte se pirinčanom vodom.