16.08.2023.

09:35

Foto: freepik

Magazin

Lepa, pametna, uspešna, a sama? Ekspert za veze otkriva zašto ovakve devojke ne nalaze partnera

U poslednje vreme bi se reklo da je sve više devojaka koje su po svim standardima neko ko bi trebalo da ima lepu i ispunjenu vezu, sa partnerom koji će da je voli i poštuje, ali da one jednostavno ne nalaze te muškarce. One su lepe, uspešne i pametne, ali kako se to kaže, nemaju sreću u ljubavi. 

Slađana Trikić, transformacioni kouč, specijalizovana za partnerske odnose, otkriva da se razlog možda krije u njihovoj nesvesnosti:

- Kao što svi znamo, postoje mnoge žene, devojke koje su još uvek same, a pritom su i lepe i pametne i uspešne, doteruju se, vežbaju i vode računa o sebi. Međutim, one su i dalje same i pitaju se šta je uzrok tome i zašto je to tako. Ono što one ne znaju je da to što su one same može biti i njihov nesvestan izbor. Često je zapravo to što smo mi sami odgovor na te neke traume, kao i na neke obrasce i programe, koje smo razvili tokom života - navodi Slađana i dodaje:

Informer

sama devojka

- E sad, ukoliko smo mi odrasli u sredini u kojoj nismo dobijali ono što je nama potrebno, a to su pre svega, pažnja ljubav, podrška, zaštita, mi smo jednostavno naučili da se oslanjamo samo na sebe i onda se mi zapravo najbezbednije i osećamo kada smo sami. Tada nesvesno donosimo odluku da ostanemo sami, kako ne bismo bili slučajno povređeni, odbačeni, neprihvaćeni, ostavljeni i tako dalje - kaže Slađana i ističe da je na ovim problemima potrebno raditi, kako bi se uklonili i kako biste dozvolile sebi da budete srećne.