18.02.2024.

16:50

Foto: profimedia

Magazin

Moćnica među ženama fudbalera! Mislio da će je kupiti parama, ona ga oduvala na keca - kako je Zlatanova žena stekla milione pre braka (FOTO)

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena Zlatan Ibrahomović nikada nije krio koliko mu je u karijeri značila podrška porodice, a na prvom mestu supruge Helene Seger koja je od njega starija 11 godina. Svoj privatni život ljubomorno čuvaju od očiju javnosti, a uprkos sitnim trzavicama i pričama o neverstvima, oni su dokazali da je njihova ljubav ipak jača od svega. 

Inače, Helena nije tipična žena fudbalera, što je jednom prilikom i sama rekla, te ćete je veoma retko videti u javnosti. Ona ne troši previše vremena na izgled, priznaje da ima prevelike usne i prekratke noge, bolje se oseća u farmerkama nego u dizajnerskim haljinama, ne voli šoping, nema kućnu pomoćnicu, uživa u brzoj vožnji na motociklu i skoro nikada ne daje intervjue.

Jednom prilikom jasno je istakla da sa svojim suprugom nije zbog novca.

- Kada sam upoznala Zlatana, imao je 21 godinu, a ja 32, imala sam karijeru i bogatstvo i nije mi bio potreban fudbaler da me hrani. Bila sam samostalna, a on čak nije bio ni moj tip muškarca. Prvi put kada sam ga videla, zagradio je svojim Ferrarijem moj Mercedes.

Nisam mogla "izvući" svog Mercedesa s parkinga. Videla sam samo njegov veliki nos i zlatni sat na ruci. Poprilično ljuto sam mu rekla da se istu sekundu pomeri i izdrala se na njega. I on je u tom mom potezu očigledno video nešto što mu se sviđa. Život s njim nije lagan, ali nije ni život sa mnom. Kod njega mi se svidelo što mu se mogu suprotstaviti. Ja sam ja - rekla je. 

- Ljudi nemaju pojma koliko sam se žrtvovala i radila da bih postala uspešna i zato mi smeta kad mi stave etiketu "Ibrahimovićeve drage ili žene fudbalera" - ispričala je Helena za Elle.

Međutim, čime se zapravo bavi Helena i kako je uopšte zaradila milione u ranim tridesetim. Njeno lično bogatstvo danas se procenjuje na oko 160 miliona dolara, a postala je uspešna preduzeznica i poslovna žena jer su je je njeni roditelji, Margareta i Ingemar, uspeli da nauče još od najranijih dana da se ne plaši ničega na putu ka uspehu.

Helena je počela da radi još sa 13 godina. A kasnije je diplomirala dizajn i ekonomiju. S obzirom da je karijeru gradila takoreći od malih nogu, ne čudi što je već tokom studija uspela da dobije poslove sa velikim brendovima poput Replay i Diesela. Započela je svoj poduhvat u sektoru prodaje i marketinga sa Bonnerom, a kasnije je radila sa firmama Corona and Hooch, FlyMe. 

Nekadašnja manekenka, a danas stručnjakinja za marketing i nekretnine takođe ima veliku ulogu u životu proslavljenog sportiste. Ibra se oko svega konsultuje sa njom, kako kada su u pitanju ugovori, tako i kada je reč o sponzorstvima. 

Informer

 

Izgubila sve i ponovo se izdigla

Zanimljivo je da je Helena u jednom trenutku takoreći sve izgubila, odnosno sav trud bacila u vodu. Kada je Zlatan potpisao za Juventus, sa njim je u Italiju otišla i njegova nevenčana supruga. Zbog toga je morala da napusti sve svoje ugovore i profesionalnu karijeru u Švedskoj. Ali to je nije sprečilo da razvija svoju karijeru u poslu. Pokrenula je firmu za nekretnine u Italiji, a trenutno svoje vreme uglavnom provodi vodeći posao sa nekretninama.