31.03.2024.

19:30

Foto: Shutterstock

Magazin

Kad je seks kraći od ovoliko minuta, u velikom ste problemu!

Seksualni odnos u proseku traje oko sedam minuta, potvrdile su nedavne studije, a seksolog dr Hari Fiš, stručnjak za lečenje muških seksualnih problema, tvrdi da je i sedam minuta preterivanje.

U istraživanju za svoju knjigu "Gola istina - Ultimativno seksualno obrazovanje za odrasle" otkrio je da čak 43 odsto parova u proseku ne vodi ljubav duže od dva minuta, piše australijski 'Star observer'.

Kao glavne "krivce" za to navodi muškarce, mada se preuranjenom ejakulacijom smatra stanje u kom se seksualno uzbuđenje ne može kontrolisati duže od minuta.

Informer

Više od 90 odsto žena ne može da doživi orgazam u roku od dva minuta

- Više od 90 odsto žena ne može da doživi orgazam u roku od dva minuta, pa je u takvom seksu njihovo zadovoljstvo definitivno zakinuto. Postoje velike varijacije između parova, pa tako neki zaista vode ljubav i do sat vremena, ali znatno je više onih čije su strastvene seanse vrlo kratke - ocenjuje dr Fiš.

Kada kod lekara

On dodaje da bi muškarci koji ne mogu da odlože orgazam posle dva minuta seksa, ali i oni koji ne uspeju da ga dožive čak i posle 40 minuta, trebalo da posete lekara "jer takvi problemi mogu da se ublaže".