30.07.2024.

23:20

Foto: Shuterstock

Magazin

Žene, odmah uradite ovo i vaš muškarac će postati zver u krevetu! Sve će prštati od strasti

Mnogim muškarcima koji pokušavaju da zavedu ženu, prvo što im padne na pamet je prigušivanje svetla kako bi se stvorila romantična atmosfera. Međutim, upravo to ne bi trebalo da rade ako žele da pokažu sve od sebe u krevetu.

Jarka svetlost, baš kao i dnevna, podiže nivo testosterona i može utrostručiti nivo zadovoljstva, prema najnovijim istraživanjima.

Informer

 

Sve više muškaraca starijih od 40 godina pati od nedostatka seksualne želje. Pad libida varira u zavisnosti od godišnjih doba, a naučnici su odlučili da provere da li to ima veze sa uticajem ambijentalnog svetla, ili njegovim nedostatkom.

Tim italijanskih naučnika sa Univerziteta u Sijeni ispitao je 38 muškaraca koji se bore sa niskim nivoom seksualne želje. Da bi testirali teoriju, muškarci su podeljeni u dve grupe. Tokom dve nedelje, jednu grupu muškaraca su svakog jutra dovodili u jarko osvetljenu prostoriju. Nakon ovog perioda, izmeren im je nivo testosterona i primećeno je da se on značajno povećao u poređenju sa drugom grupom muškaraca koji nisu bili izloženi jakom svetlu.