• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

04.04.2024

20:00

Muškarci imaju jutarnju tajnu koju skrivaju! Ovo svaka žena mora da zna

Pixabay

Ljubav

Muškarci imaju jutarnju tajnu koju skrivaju! Ovo svaka žena mora da zna

Podeli vest

Muško telo u sebi skriva mnoštvo iznenađenja. Neke njegove tajne i dalje su uglavnom nepoznate ne samo ženama nego i samima muškarcima.

Sporo starenje

Muško lice čuva mladenački izgled mnogo duže od ženskog. Sve se svodi na činjenicu da muškarčeva koža gubi koncentraciju kolagena puno sporije, što znači da je mnogo otpornije na bore i oštećenja.

Foto: Shuterstock

 

Sposobnost laktacije

Da, to ste dobro pročitali. Muškarci takođe imaju žlezde koje mogu proizvesti mleko. Ali njegova proizvodnja predstavlja abnormalnost muškog tela.

To može da se dogodi kada se proizvede previše hormona prolaktina. To može biti posledica određenih vrsta lekova i terapija koje se koriste za stimulaciju srca, problema s hipofizom i hipotalamusom, uporebom opioida ili zbog ekstremne gladi.

Gubitak kose

Lepo je misliti da se genetska sklonost za ćelavost prenosi isključivo majčinim X hromosomima, ali to nije slučaj. Postoje i drugi, ne manje važni činioci.

Ako je otac muškarca  ćelav, onda se i njegove šanse da izgube kosu povećavaju za 60%. Aktivnost muških hormona takođe utiče na folikule dlačica na takav način da telo postupno gubi sposobnost proizvodnje nove kose. Stres i loša ishrana takođe znatno povećavaju rizik od ćelavosti.

Foto: Shutterstock

 

Premenstrualni sindrom

To bi moglo biti vrlo iznenađujuće za neke, ali 26% muškaraca takođe doživljava PMS.

Tokom tih razdoblja, čovek postaje osetljiviji, razdražljiv, gladan, a može čak osetiti i grčeve u želucu. To jest, prolazi kroz iste simptome kao žena.

Debljina kože

Testosteron, muški hormon čini muška koža bude deblja, tj. 25% deblja od ženske kože.

Ipak, tokom njihove životne dobi, muška koža postaje tanja, dok kod žena ostaje iste debljine do menopauze.

Adamova jabučica

Jeste li se ikad pitali šta je Adamova jabučica, i zašto muškarci imaju veće od žena? Žene imaju samo malu izbočinu na vratu, koja se sastoje od hrskavice štitnjače, čija je jedina svrha zaštiti vokalne akorde.

Ova hrskavica štitnjače takođe je odgovorna za dublji ton kod ljudi.

Foto: Shutterstock

 

Percepcija boja

Muškarci mogu razlikovati mnogo manje boja nego žene, i to je fiziološki regularno.

Jedna od muških jutarnjih tajni, za koje žene ne znaju je i:

Nivo tetosterona kod muškarca je ujutro oko 25 %- 50 %, a kasnije u toku dana opada.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

Dodik: U SBUN će se večeras čuti istina i činjenice!
Politika

Dodik: U SBUN će se večeras čuti istina i činjenice!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da će srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović u obraćanju na sednici Saveta bezbednosti UN izneti istinu i činjenice koje ne žele da čuju samo oni koji ruše dejtonsku BiH.

30.04.2024

15:41

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija