Autor: Informer.rs

25.08.2024.

23:20

Foto: Shutterstock

Magazin

3 koraka će vam pomoći da se svako zaljubi u vas! Poludeće iako im se ne sviđate - Morate biti oprezni! (VIDEO)

Svima nam se dogodilo da barem jednom u životu gajimo emocije prema nekoj osobi koja nema iste ka nama. 

Iako su to veoma teški i bolni momenti, istina je da nikoga na silu ne možemo naterati da se zaljubi u nas. 

Ili, ipak možemo?

Popularna psihološkinja na TikToku, tvrdi da je ovaj proces zapravo moguć ali kako bismo ispunili ovaj cilj, moramo koristiti tešku manipulaciju

Ona ne preporučuje da se ovo koristi ali je ipak objasnila ceo postupak, sa namerom da je svi prepoznaju ako se nađu u takvim situacijama. 

Tehnika se naziva "Alternating pleasure with inflicting pain" ("Smenjivanje zadovoljstva sa nanošenjem bola") i sastoji se od tri koraka.

Uspostavljanje obrasca

Najpre je potrebno da uspostavite obrazac davanja zadovoljstva, pažnje, validacije... Dakle, uvek ste tu za njih, dajete im komplimente, divite im se, hvalite ih, nežni ste, zavodljivi, romantični...

Razbijanje

Sledi razbijanje prvog obrasca. Dakle, sada ide sve ono suprotno - hladni ste, distancirani, nedostupni, primenjujete druge manipulativne tehnike poput "ghostinga", "breadcrumpinga" i slično.

Kako psihološkinja Frančeska kaže, ovo čini da se druga strana oseti nesigurno. Osećaju se kao da je problem u njima, da su one te koje su dovele do promene u vašem ponašanju i samim tim, počinju da vas "jure" jer im je potrebna validacija sa vaše strane.

- Kada tretirate nekog kao smeće, to čini da njihovo samopouzdanje ide nadole. Jedina stvar koja može ponovo da ga podigne ste vi - rekla je psihološkinja najavivši poslednji korak.

Ponovna validacija

Kako kaže Frančeska, nanošenje bola drugo osobi čini da ih vezujete za sebe jer konstantno razmišljaju o tome šta ste im uradili. Nanošenje bola čini vas nezaboravnim u njihovom mozgu. Samim tim, ponovnom validacijom vraćate obrazac i bukvalno olakšavate njihov bol čineći da budu vezani za vas još više.