Autor: Informer.rs

10.09.2024.

23:20

Foto: Shutterstock

Magazin

Najbolja poza za lenje u krevetu! Uživaćete, a nećete se umoriti!

Poza u kojoj oba partnera leže na boku, jedan okrenut prema leđima drugog, držeći se u zagrljaju od stopala do lica - savršen je pokazatelj bliskosti i ljubavi.

U seksu, ova poza se zove "kašika" i idealna je za spor, opušten seks bez mnogo fizičkog napora. Žena je okrenuta leđima muškarcu dok on polako prodire sa leđa. Ovaj položaj ne samo da pruža seksualno zadovoljstvo, već i produbljuje emocionalnu povezanost.

Informer

 

Stručnjaci kažu da ova poza izaziva snažne emocije i preporučuju je za učestalu praksu.

Kontakt koža na kožu smiruje i pruža osećaj ljubavi - objašnjava Sari Kuper iz Centra za ljubav i seks u Njujorku. Ona napominje da se disanje usporava i sinhronizuje, dok se oslobađa oksitocin, hormon povezan sa vezanošću i uzbuđenjem.

Pem Kosta, stručnjakinja za ljubavne odnose, dodaje da ova poza pomaže parovima koji su izgubili intimnost. - Zamolim ih da ostanu u toj pozi pet minuta, i do kraja većina oseti porast bliskosti i želju za većim fizičkim kontaktom - kaže ona.

Psihoterapeut Rebeka Hendriks ističe da ovaj bliski kontakt smanjuje krvni pritisak i opušta telo, šaljući signal da je sve u redu.