Autor: Informer.rs

07.08.2024.

17:00

Foto: Shuterstock

Magazin

Ništa slađe danas nećete videti! Slonica se kupa i uživa u bazenu - Postala je senzacija na mrežama! (VIDEO)

Letnje vrućine ne predstavljaju izazov samo za ljude, već i za životinje. Ovim problemom suočila se slonica Ganga, koja je postala hit na društvenim mrežama i osvojila srca mnogih pratilaca.

Ganga živi u ZOO vrtu u Ljubljani, gde uživa u vodi. Prepustila se osvežavajućim kupkama, plivajući i roneći, dok se povremeno prskala vodom iz surle.

- Važno je da bude u društvu, jer su slonovi izuzetno emotivni i vezani za svoju porodicu - kaže jedan od komentara.

- Neka uživa i neka još dugo oduševljava posetioce - dodaje drugi.

Nije samo Ganga ta koja koristi blagodeti osveženja. Mnogi zoološki vrtovi širom sveta preduzimaju dodatne mere kako bi svojim životinjama olakšali letnje vrućine. Od bazena i prskalica do posebnih prehrambenih poslastica i zasenčenih prostora, sve je usmereno ka tome da se životinje osećaju što prijatnije tokom najtoplijih dana.

Osim fizičkog osveženja, važno je i emocionalno blagostanje životinja. Redovne interakcije sa čuvarima i posetiocima, kao i društvo drugih životinja, doprinose njihovom sveukupnom zdravlju i sreći. Zbog toga su zoološki vrtovi, kao što je onaj u Ljubljani, neprestano u potrazi za novim načinima kako bi obogatili život svojih stanovnika.

Ganga je samo jedan primer kako životinje mogu uživati u malim zadovoljstvima, čak i tokom vrelih letnjih dana. Njeno radosno igranje u vodi podseća nas na važnost brige o svim bićima sa kojima delimo ovu planetu. Neka njena priča inspiriše i druge zoološke vrtove da pronađu kreativne načine za poboljšanje uslova života svojih životinja, jer srećne životinje znače srećne posetioce.