07.12.2023.

18:40

Foto: Shutterstock

Magazin

Tamne boje izdužuju! Koji lakovi odgovaraju kratkim noktima?

Ruke i nokti govore mnogo o ženi i njenim navikama. Dodir pri rukovanju, pogled na njene prste nekima može nagovestiti kojim se poslom bavi, da li drži do nege i kakav stil voli. Iako su nekima dugi nokti simbol elegancije, kratki nokti sa pravim lakom mogu da postignu isti efekat.

Važno je da umete da izaberete pravu boju jer, kako navode kozmetičari, ona zavisi i od dužine noktiju.

Kad je reč o kratkim noktima, za njih gotovo da nema pravila. Njihova dužina "trpi" sve nijanse, ali treba obratiti pažnju na poteze četkice.

Na taj način teško možete upasti u zamku kiča, kao što je to slučaj sa dužim noktima.

Tamni lak

Iako možda pomišljate da tamne nijanse kratke nokte vizuelno dodatno skraćuju, malim trikom pri lakiranju možete postići suprotan efekat. Ukoliko želite da nokte vizuelno izdužite, taman lak je idealan. Pripazite samo da ga ne nanesete do ivice nokta, već samo povucite četkicu jednim potezom od korena ka vrhu nokta. Sa strane slobodno može da vam ostane nenalakirani deo. Linijom širine četkice postižete taj efekat dužine nokta.

Informer

Sa strane slobodno može da vam ostane nenalakirani deo

Proziran lak

Proziran lak dobar je izbor ukoliko želite diskretan sjaj ili ako žurite i nemate vremena za lakiranje lakom u boji. Sa prozirnim lakom teško možete da pogrešite kao na primer sa crvenim, koji zahteva potpuno mirnu ruku i koncentraciju. Efekat koji ćete postići pri prvom pogledu na vaše ruke jeste da pazite na negu.

Informer

Kompromis između tamnog i prozirnog laka

Pastelni lak

Nežne pastelne boje savršen su kompromis između tamnog i prozirnog laka, a i u širokoj paleti lako ćete pronaći nijansu koja vam se sviđa. Oni za razliku od tamnih boja daju prirodniji izgled, a i lakše se nanose jer sitne nepravilnosti prilikom nanošenja nisu tako uočljive kao kod tamnih nijansi. Efekat su privlačni i elegantni nokti.

Šta da izbegavate

Ombre manikir, tj. lakiranje noktiju u dve boje koje se "prelivaju" jedna u drugu, postao je popularan posle uvođenja ombre farbanja kose. I kako frizeri preporučuju ovu tehniku dugokosim ženama jer se tako nijansirani pramenovi najbolje vide, tako je i ombre manikir savršen na dugim noktima.