Autor: Informer.rs

24.03.2024.

21:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Top model Žizel Bundšen ovom režimu ishrane duguje savršenu liniju! Jednu namirnicu je potpuno izbacila

Svakodnevna ishrana Žizel Bundšen je ustaljena i ne zahteva preterano odricanje.

 - U početku je najvažnije izbaciti uobičajeni sastojak iz kuhinje – rafinisani beli šećer i zameniti ga zdravijim, ukusnijim zamenama - otkrila je jedna od najlepših žena sveta u nedavnom intervjuu.

Informer

 

Žizel je nerafinisani šećer nazvala - otrovom.

Ona umesto kupovnih slatkiša konzumira zdraviju varijantu - slatkiše od čokolade sa visokim sadržajem kakaa i orašastih plodova, koje sama sprema.

Žizel ustaje oko pet ujutru i dan počinje meditacijom. To joj pomaže da se fokusira na dan koji je pred njom.

Otkrila je da čim ustane, popije čašu mlake vode sa limunom i prstohvatom keltske soli. To je odličan način da se razbudi varenje.Važan detalj su minerali iz nerafinisane, vlažne, sive morske soli koja se proizvodi u primorskim, zapadnim delovima Francuske.

Nakon toga sledi redovna, jutarnja vežba.

Informer

Naravno, pored pilatesa, redovno se bavi jogom. Kada završi sa vežbanjem, vreme je za šetnju sa  ljubimcem, nemačkim ovčarom, kome u šetnji često dobacuje loptu, pa je i to dobar trening.

Kada se vrati iz šetnje, priprema svoj prvi obrok. Njen meni, kaže, veoma često uključuje jaja, izdašan izvor proteina za ceo dan.

Njenu dnevnu rutinu čini priprema laganih, zasitnih jela koja ne zahtevaju posebne kulinarske veštine. Konzumira dosta povrća, ali i nemasno meso i ribu, prenosi Wall Street Journal.