Autor: Informer.rs

20.04.2024.

23:20

Foto: Profimedia

Magazin

Ubrizgavaju spermu lososa u lice da bi izgledali mlađe! Novi bizaran trend u svetu, koristila ga i Dženifer Aniston VIDEO)

TikTokeri, pa čak i Dženifer Aniston, sada ubrizgavaju u lice  spermu lososa kako bi ublažili bore i sprečili pojavu novih.

Medicinski nazvan 'Plenhiage', ovaj tretman je rođen u Južnoj Koreji. Zagovornici sugerišu da on stimuliše proizvodnju kolagena tokom nekoliko meseci, sa proteinom koji je od vitalnog značaja za održavanje kože bujnom i mladom.

TiktokerkaLorin Bostik je među ljubiteljima ovog trenda. Ona je na svom profilu navela:

- Radila sam ovo sa korejskim stručnjakom. Ona to radi sa mikro iglama preko kojih uliva seme lososa.Tretman ima mnoge prednosti i čini da vaša koža zaista blista.

Sertifikovani dermatolog, doktor Hamdan Abdulah Hamed, kaže da je pitanje efilasnosti novog tretmana složeno. kao i da tretmani lica spermom imaju neke trenutne prednosti, poput smirivanja upale, što vašoj koži može dati sjaj.

- Neke glumice kao što je Dženifer Aniston su prošle kroz ovaj tretman kože -  rekao je on za Miror, pozivajući se na njen intervju za VSJ.

Informer

Od sperme, medicinski stručnjaci stvaraju nešto što se zove „polideoksiribonukleotidi“ (PDRN).  Verovali ili ne, prethodna istraživanja su otkrila da je ova komponenta korisnija od tipične kreme kada je u pitanju elastičnost kože, pa čak i zarastanje rana.

Međutim, dr Hamed tvrdi da njegove dugoročne koristi tek treba da budu dokazane, a neki korisnici čak prijavljuju osip i kvržice nakon procedure.

- Neki ljudi su prijavili osip i privremene kvržice koje mogu da traju oko četiri dana. Kvržice su privremene i ionako neće oštetiti kožu - rekao je on.

- Iako ovaj tretman nije štetan, još uvek postoje ograničene studije koje govore o njegovim dugoročnim prednostima. Mislim da postoje i drugi načini za zarastanje rana, upalu kože i elastičnost kože - naveo je Hamed.

Međutim, ako i dalje želite da ga isprobate, doktor Hamed preporučuje da prethodno uradite lični alergijski test, kako biste bili sigurni da neće doći do alergijske reakcije.

- Takođe bi trebalo da pitate dermatologa da li je vaša koža kompatibilna sa tretmanom - rekao je on.