29.07.2024.

10:00

Foto: Foto: Printscreen/Tiktok/tiffanychantell

Magazin

Trik zlata vredan! Evo kako da sprečite da vam znoj lije u potocima niz vrat i lice (VIDEO)

Ako želite da sprečite da vam potoci znoja cure preko lica i po vratu, nanesite malo dezodoransa u stiku uz rubove kose, iza vrata i  oko uva. Na taj način osvežićete lice i osigurati da vas stalno prati oblačić prijatnog mirisa, ali sprečićete da vam se znoj sliva preko lica, kako savetuje influencserka Tifani Šantal na svom profilu na TikToku. 

Trik sa dezodoransom

Influenserka je objasnila da pre svega, podignite kosu sa zadnje strane vrata, gde se često znojimo, pa nanesete malo dezodoransa i razmažite ga prstima. Potom nanesite malo dezodoransa uz rub kose s jedne i druge strane čela, pa sa obe strane malo ispod i iza uha. Tada prstima utapkajte gel, kako negde ne bi ostale grudvice, odnosno da uokvirite lice.

To ne znači da vam više neće biti vruće, ali nećete se više prekomerno znojiti po licu i vratu - objašnjava influenserka u videu. Rešenje drži i po 5 do 6 sati, tvrdi ona, u što se i sama uverila. 

- Zna da mi se dogodi da mi je kosa sva mokra od znoja, ali više ništa se ne sliva na lice i ne kvari mi šminku - rekla je Tifani.

Podeljena mišljenja 

U komentarima njnenih pratilaca vladala su podeljena mišljenja. 

- Iskoristiću savet idući put kad budem išla na ples, jezivo se znojim - napisala je jedna pratiteljka, dok neki upozoravaju da ipak treba voditi računa da se pronađe dezodorans bez ikakvih dodataka. U protivnom, pitanje je što biste namazali na lice. 

Ima i onih koji su upozorili da ne treba zaustavljati znojenje, jer to može biti štetno.

- Isprobala sam trik jedno veće pre izlaska u bar, ali nisam primetila razliku - vrat mi se i dalje znojio- napisala je druga pratiteljka.

Treba isprobati kako trik funkcioniše, ali po ovim vrućinama ne treba da ga smatrate stopostotnim rešenjem.