12.08.2024.

21:00

Foto: Foto: Prinstcreen/Instagram

Magazin

Influenserka zgrozila milione! Šokiraćete se kad čujete šta nanosi na lice - zgadiće vam se život (VIDEO)

Debora Peiksoto, brazilska influenserka koja može da se pohvali sa 2.7 miliona pratilaca na TikToku, priznala je, po prvi put u životu isprobala tretman vlastitim izmetom.

Koristila svoj izmet

Debora je utrljala od čela do brade, pa tokom videa prikazala da je na takav potez podstakao članak koji je pročitala u martu 2023. godine, u kom je pisalo da su harvardski naučnici otkrili kako bi pojedine bakterije prisutne u ljudskom izmetu mogle da uspore starenje. 

Influenserka je u statusu na Instagramu uz snimak napisala da su je prvi rezultati oduševili i istakla da joj je koža odmah prestala da se guli, pa izazvala zgražavanje stručnjaka.

Stručnjaci upozoravaju na opasnosti

- Od svih tretmana za negu kože, ovo je jedan od najčudnijih s kojima sam se dosad susrela - izjavila je Sofi Momen, dermatolog na klinici Cadogan u Londonu, koja je u nastavku rekla da ne postoji apsolutno nikakva naučna korist od korišćenja izmeta kao maske za lice.

Dermatolog je dodala je da izmet može korisnika da učini osetljivim na bakterijske i virusne infekcije, a pri takvom tumačenju ju je podržao i kolega, plastični hirurg Tunk Tirjaki.

- Izmet sadrži mnoštvo bakterija, virusa i parazita, uključujući ešerihiju, salmonelu i helminte (parazite), koji mogu da uzrokuju ozbiljne infekcije i bolesti - rekla je hirurg.

- Nanošenje izmeta na lice može da unese ove patogene u vaše telo kroz male posekotine, ogrebotine ili sluznicu - rekao je Tirjaki, prenosi NY Post.