Autor: Informer.rs

19.08.2024.

22:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Dekolte stari brže nego lice! Evo kako da najjednostavnije usporite tragove godina

Većina žena u četrdesetim više ne mari da li ima bujno poprsje, već da li im je koža na vratu i dekolteu čista, a ne prošarana borama i flekama.

Greške u negovanju najvidljivije su u letnjim mesecima, kada je dekolte u fokusu.

- Ovo područje ima manje lojnih žlezda, a sloj masti je 30 do 40 odsto manji u poređenju s licem, pa će se prvi znakovi starenja kože pre primetiti na dekolteu nego na licu - tvrdi kozmetičarka slavnih Džoan Čeh za britanski "Vog".

Ona kaže da se nastanak novih bora i promena boje kože dekoltea može usporiti samo ako se i ovom delu tela posvetimo kao i licu.

Informer

- Nega kože lica ne završava se na licu! Svaki serum i krema, bilo da je reč o hijaluronskoj kiselini, retinolu ili vitaminu C, korisni su i za redovnu negu dekoltea. Za dodatnu hidrataciju možete povremeno koristiti i maske koje su posebno namenjene tom području - napominje Čehova u "lekciji" ženama.

Po vrelom danu ne bi trebalo da se izlazi dok se na kožu dekoltea ne nanese krema sa zaštitnim UV faktorom.

- Previše sunčanja pravi fleke, isušuje kožu i pravi bore na dekolteu. Onda se ne pitajte šta se to desilo kad se pogledate u ogledalu - dodaje Čehova, koja inače brine o izgledu čuvene manekenke Kejt Mos.