Autor: Informer.rs

13.09.2024.

15:00

Foto: Tanjug/AP

Magazin

Sabrina Karpenter na dodeli MTV nagrada nosila istu haljinu kao Madona! Zablistala je u glamuroznom modelu iz devedesetih (FOTO)

Sabrina Karpenter je dobila nagradu za pesmu godine. Nagrađena je za numeru "Espreso", a za svečanu dodelu MTV nagrada odabrala je vintidž haljinu - istu onu koju je Madona nosila 1991. 

Duga bela satenska haljina ima veliki dekolte, a ukrašena je kristalima i šljokicama. Prati liniju tela i naglašava obline. 

Uz glamuroznu haljinu pevačica je nosila dijamantsku ogrlicu. Imala je pažljivo isfeniranu frizuru i šiške, šminkom je naglasila oči, a odabrala je zagasito crveni ruž za usne. 

Pevačica je svesno odabrala da modnim izborom priredi omaž slavnoj koleginici Madoni.  Stilista Sabrine Karpenter, Džered Elner, otkrio je da je Madoninu haljinu kupio preko jednog studija iz Los Anđelesa, koji prodaje vintidž odeću. 

Ovu haljinu dizajnera Boba Mekija, je, inače, nosila Madona 1991. godine. Obukla ju je za svečanu dodelu Oskara 1991. godine, na kojoj je izvela pesmu „Pre ili kasnije“, iz filma „Dik Trejsi“.

Zanimljivo je da ova haljina podseća na starinski holivudski glamur, a sama Madona ju je nosila kao omaž slavnoj Merilin Monro. 

Informer

Madona i Majkl Džekson 1991. godine

Dizajner Bob Meki, koji danas ima 84 godine, naveo je na svom Instagram nalogu da je Madona slučajno došla do ove haljine.

„Marija Skjavo, poznati modni stilista, pozajmila je moj primerak ove haljine za snimanje naslovnice Madone za Vanity Fair. Manje od nedelju dana kasnije, Madona je sama pozvala i zatražila svoju verziju haljine za dodelu Oskara 1991", naveo je Meki. 

Madona je ovu haljinu nosila i na fotografiji koja je krasila naslovnu stranu njene knjige "Seks" iz 1992.

Meki je, inače, dizajnirao haljine koje su na crvenom tepihu nosile Merilin Monro, Dajana Ros, Šer.

Haljine iz nekadašnjih Makijevih kolekcija su poslednjih godina ponovo postale popularne. Neke od njih nosile su glumice Anja Tejlor-Džoj, Kejti Peri, Zendaja i Majli Sajrus, prenosi CNN.