Autor: Informer.rs

11.04.2024.

20:00

Foto: Foto: Shutterstock

Magazin

Ovo su top 4 destinacije za odmor u junu! Cene znatno niže nego u jeku sezone, na more se može i za manje od 200 evra

Letovanje u predsezoni, u maju i junu, svake godine je sve popularnije. 

Andrej Todorović menadžer u jednoj turističkoj agenciji kaže da su, generalno, najbolje destinacije za odmor van sezone - Turska, Grčka, Tunis i Egipat.

- Egipat je destinacija u kojoj su hoteli otvoreni gotovo tokom cele godine i juna meseca je idalan za boravak na Crvenom moru. Temperatura je prijatna, a toplije pa samim tim je odlična preporuka za porodični odmor - kaže Todorović

On dodaje i da je sezona u Turskoj i Tunisu uveliko počela, još krajem aprila.

Boravak u Turskoj i Tunisu, tokom maja i juna, putnicima garantuje niske cene u hotelima i dobre vremenske uslove za prijatan i miran odmor - navodi Todorović.

 

On dodaje i da  poslednjih godina veliki broj putnika svoj odmor planira da provede u junu u Grčkoj.

 - To je zbog manjih gužvi na plažama i povoljnih cena hotela i vanpansionkih usluga. Putnici su zainteresovani i za kopneni deo Grčke u koji odlaze sopstvenim prevozom, kao i za ostrva na koja se odlazi avionom.

 

 

 

Putovanje u junu znatno jeftinije

Kada su aranžmanske cene u pitanju, u Turskoj se u junu može letovati za 540 evra po osobi, a u Tunisu za 590 evra. Cene u Egiptu za sedam dana su oko 800 evra po osobi. Reč je o avionskom prevozu i aranžmanima od sedam dana. 

U Egiptu, u Hurgadi se u junu može naći sedmodnevni all inclusive aranžman po ceni od 750 evra po osobi. U julu i avgustu taj isti aranžman košta od 1000 evra po osobi.

Sedmodnevni aranžman u Turskoj u junu, u all inclusive aranžmanu je 1630 evra, a u julu i avgustu - od 2000 evra naviše. 

Desetodnevni aranžman u  Turskoj, u Alanji, noćenje sa doručkom, u junu, košta oko 610 evra po osobi. 

Kada su aranžmani u Tunisu u pitanju, sedmodnevni aranžman u atraktivnom Hamametu (all inclusive) može da se nađe po ceni od 500 evra po osobi. Jul i avgust su skuplji - isti aranžman je od 690 evra pa naviše.

U Grčkoj je najjeftinije je unajmljivanje apartmana i korišćenje sopstvenog prevoza ili uplaćivanje aranžmana koji obuhvataju autobuski prevoz i smeštaj.

Tako na primer, desetodnevni boravak u privatnom smeštaju za jednu osobu na poluostrvu Evija iznosi oko 120 evra u junu, a u julu od 300 evra pa naviše. Na ostrvu Lefkada se može boraviti 10 dana takođe u privatnom smeštaju, po ceni od oko 130 evra u junu za jednu osobu. Cena za isti aranžman u julu od 300 evra pa naviše.