• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

28.08.2023

10:00

Kako da se priviknete na poslovne obaveze nakon letovanja? S osmehom u nove pobede

Shutterstock

Zanimljivosti

Kako da se priviknete na poslovne obaveze nakon letovanja? S osmehom u nove pobede

Podeli vest

Napravite sedmični plan i obavljajte zadatke koji su prioritet, pa ćete se brže vratiti u formu...

Osećaj kada se nakon dve nedelje ludog provoda na moru vratite u kancelariju i nije baš sjajan. Iako ste se na letovanju odmorili, mnogima povratak u kancelariju deluje depresivno. Međutim, svetski psiholozi kažu da privikavanje na radne obaveze ne mora uvek da bude stresno i navode nekoliko smernica kojih bi trebalo da se držite kako biste prvi dan na poslu proveli s osmehom na licu.

Lagano i bez tenzije

Prvi dan na poslu ne znači da odmah morate da počnete sa obavljanjem poslovnih obaveza. Psiholozi savetuju da prvo krenete sa rešavanjem manjih i lakših zadataka, jer će vas to vratiti u formu.

Foto: pexels.com

Prvo krenite sa rešavanjem manjih i lakših zadataka

Dođite malo ranije kako biste popili kafu sa kolegama i razmenili utiske sa letovanja. To vreme iskoristite i da se raspitate šta se dešavalo dok ste bili na odmoru. Posle kraćeg razgovora počnite sa proveravanjem mejlova. Napravite selekciju i krenite od onih obaveza koje imaju prednost.

Plan je korak do uspeha

Posle povratka s odmora često se dešava da budete "izgubljeni" i da su vam misli još na nekoj egzotičnoj plaži. Da kolege ne bi stekle utisak da ste neodgovorni i zaboravni, napravite nedeljni plan rada. Tako ćete znati koje vas obaveze očekuju u toku sedam dana i moći ćete da postavite prioritete i bez pritiska rešavate obaveze.

U suprotnom, ako budete radili sve po redu, samo ćete se zamarati, a efikasnost će izostati.

Odredite prioritet

Ako se posao nagomilao dok ste bili na odmoru, ne paničite, već u konsultacijama sa nadređenima odlučite koji poslovi su prioritet.

Foto: pexels.com

Prioritete odredite u dogovoru sa kolegama

Važno je da radite jednu po jednu stvar. Ako počnete da rešavate više stvari odjednom, tu nema uspeha. Pažnja mora da se fokusira na jedan zadatak i tako ćete sve stići do dogovorenog roka, savetuju svetski psiholozi.

Suvenir na kancelarijski sto

Ako i dalje razmišljate o odmoru, na kancelarijski sto stavite neki suvenir (ram za sliku, šolju ili pepeljaru) koji će vas podsetiti na mesto gde ste letovali.

Tako ćete nakratko u mislima otputovati do mora i vrlo brzo se vratiti na rešavanje poslovnih obaveza, kažu psiholozi.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija