28.05.2024.

23:20

Foto: Shuterstock

Magazin

Top 3 najpopularnije turističke destinacije u 2024! Horde turista hrli na ova mesta

Turistička kompanija je analizirala podatke o rezervacijama kako bi otkrila najpopularnije destinacije, kao i najbolji mesec za njihovu posetu.

Grčka

Grčka je proglašena za drugu najpopularniju destinaciju za posetu, a oktobar je naveden kao najbolje vreme za odmor u zemlji. Dok većina turista u Grčkoj odlazi na mesta kao što su Mikonos, Santorini i Krit, postoji mnogo drugih manje poznatih destinacija koje treba posetiti, uključujući poluotok Pelion gde je poznato da lokalno stanovništvo odmara.

Smešten između Atine i Soluna, poluotok Pilion izlazi na Egejsko more i dom je za više od 70 šarmantnih sela i mnogo peščanih plaža.

Informer

 

Kostarika

San Hoze jedno od najpopularnijih turističkih mesta Kostarike gde se sastaju posetioci iz celog sveta. To je ujedno i njen glavni grad, a preplavljen je mestima od istorijskog, umetničkog i kulturnog značaja. Ukoliko planirate putovanje na Kostariku obavezno posetite i Manuel Antonio, La Fortun u San Karlos gde se nalazi poznati vulkan, Tamarindo koji odlikuju prelepe plaže i puno opcija za vodene sportove.

Vijetnam

Nezaobilazna destinacija u Vijetnamu je svakako Hanoj, koji je jedan od najstarijih gradova jugoistočne Azije, osnovan čak 1010. pod imenom Tang Long - zmaj koji se uzdiže. Međutim, ubedljivo najpopularnija destinacija u Vijetnamu jeste zaliv Halong. On se nalazi na severoistoku Vijetnama u Južnom kineskom moru, a nalazi se i na UNESKO-vom spisku svetske baštine. Odlikuje ga više od 3.000 nestvarnih otoka i čarobni podvodni svet.

Informer