Autor: Informer.rs

02.07.2024.

17:00

Foto: Shuterstock

Magazin

Plaža sa ružičastim peskom i tirkizno more! Ovo ostrvo obožava svetski džet-set i jedno je od najzanimljivijih u Italiji

Sardinija je pravi turistički dragulj.

Ovo ostrvo poznato je po svojim vinogradima, plažama sa ružičastim peskom, po tirkiznoj boji vode i prelepom zelenilu.

Informer

 

Zanimljiva plaža "Budeli Pink" zaštićena je ekološkim zakonima od 1994. godine.  Zabranjeno je kročiti na  pesak ove plaže.

Nedavno je jedan turista iz Dubaija morao da plati kaznu od 1800 evra jer je ušao na ovu ružičastu plažu. 

Informer

Sardinija  je takođe dobro poznata po zanimljivom stenovitom pejzažu.

Ovde postoje misteriozni kameni ostaci iz bronzanog doba - ruševine  koje su u obliku košnica. One su nastale 15.000 godina pre nove ere, prenosi Daily Record.

Informer

Zanimljivo je da  razvoj turizma na Sardiniji nije ugrozio autentični izgled ostrva. Za plaže na Sardiniji se često kaže da su “evropski Karibi”.

Sardiniju krasi netaknuta priroda, a posebno je zanimljiva  “Smaragdna obala”,  koja je ime dobila po čarobnoj boji mora koja se savršeno uklapa u pejzaž veoma razuđene obale severoistočne Sardinije.

Informer

Početak turizma na ovom delu obale vezuje se za princa Agu Kana, koji je Smaragdnu obalu učinio veoma popularnom među pripadnicima svetskog džet-seta.

Informer

Porto Červo

Najpoznatije letovalište na ostrvu je Porto Červo, koga rado posećuje svetski džet-set.

Centar ovog letovališta izdvaja se po lepoti arhitekture. Zgrade su, naime, izgrađene u “neosardinijskom” stilu, čiji je tvorac arhitekta Žak Kuelj.

Informer