• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.06.2024

17:00

Skriveno ostrvo - Raj za porodice! Nema gužve, a jedno je strogo zabranjeno (FOTO)

Shutterstock

Putovanja

Skriveno ostrvo - Raj za porodice! Nema gužve, a jedno je strogo zabranjeno (FOTO)

Podeli vest

Ako obe godine želite da provedete leto u miru sa porodicom, onda je ovo ostvo pravi raj za vas. Ima manje od 600 stanovnika, a automobili su zabranjeni.

Folegandros je ostrvo izvanredne prirodne lepote. Iako je vrlo blizu popularnih ostrva Santorini i Milos, Folegandros ima svoj jedinstveni stil.

Ovo ostrvo je relativno nedirnuto od strane turista, što mu pomaže da zadrži svoj autentičan šarm.

Folegandros predstavlja neiskvaren deo prave Grčke sa opuštajućom atmosferom, gostoljubivošću i predivnim plažama. Na ostrvu se nalaze tri naselja: Karavostasi, Chora i Ano Merià. Zimi ovde živi manje od 600 stanovnika, a nedavno izgrađeni moderni hoteli i restorani pružaju pravo grčko gostoprimstvo.

Folegandros je idealno mesto za miran odmor jer u tri sela nije dozvoljen saobraćaj, što posetiocima pruža osećaj potpune tišine.

Foto: Shutterstock

 

 

Pored nekoliko plaža, najlepše se može stići morem putem brojnih turističkih brodova. Plaže poput Agali, Agios Nikolaos i Livadaki nude savršena mesta za opuštanje i uživanje u suncu.

Osim za uživanje u moru i kupanju, ostrvo je idealno i za ljubitelje aktivnog odmora. Postoji mnogo planinskih staza sa panoramskim pogledom na okolinu. Svaka staza otkriva zadivljujuće pejzaže mora, strme litice i bujnu vegetaciju, omogućavajući posetiocima da se potpuno spoje sa prirodom.

Pauzu možete napraviti u lokalnim tavernama gde možete uživati u ukusnoj tradicionalnoj hrani, piše "Tu".

Ostrvo je savršeno odredište kako za porodične odmore tako i za parove. Ako tražite miran odmor, Folegandros je izvrstan izbor. Skriveni zalivi i divlje plaže okruženi tirkiznim Egejskim morem čine ga jedinstvenim.

Ovo malo, ali čarobno ostrvo, pruža mir i lepotu koja će dugo ostati u sećanju svakog posetioca. To je mesto gde se prirodna lepota, bogata istorija i duboko usađena tradicija stapaju kako bi stvorili jedinstveno iskustvo. Do Folegandrosa možete stići trajektom ili brodom sa različitih lokacija, uključujući Pirej, Santorini, Milos i druga ostrva Kiklada.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

25.06.2024

20:34

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija