Autor: Informer.rs

07.07.2024.

18:00

Foto: Shuterstock

Magazin

Najduži stakleni tobogan na svetu je prava adrenalinska avantura! Nalazi se u prelepom delu Kine, a evo šta je u njegovoj blizini (VIDEO)

Stakleni vodeni tobogan, smešten u "Tianzidi Scenic Area", dugačak je 2.266.515 metara i najduži je stakleni vodeni tobogan na svetu. 

Glavna struktura tobogana sastoji se od stakla, zbog čega je vožnja na njemu posebno uzbudljiva. Dok se vozite neverovatnom brzinom imate priliku da razgledate okolne planine i slikoviti planinski pejzaž. 

Dok se adrenalin podiže, staklo ispod vas pruža pogled u provaliju, a ispred vas puca pogled na prelepe planine u Hangdžouu, u istočnoj Kini.

Hangdžou je glavni grad provincije Džedžang Šen. Nalazi se u severnom delu provincije na severnoj obali ušća reke Kjantang, na vrhu zaliva Hangdžou.

Informer

Hangdžou

Arhitektura i bašte Hangdžoua su veoma poznati - grad se nalazi među brdima i dolinama u kojima se nalaze neki od najpoznatijih manastira u Kini.

Hangdžou je sa svojim divnim pejzažima i znamenitostima od istorijskog značaja, među najpopularnijim turističkim destinacijama u Kini.

Informer

Značajno je jezero Si, smešteno u brdima, i, na padini severozapadno od jezera, hram Lingin, koji se smatra jednim od najpoznatijih budističkih hramova u Kini.

Hangdžou je takođe nacionalni centar visokog obrazovanja