Autor: Informer.rs

15.08.2024.

13:03

Foto: Shutterstock

Magazin

Srbija ima skrivenu oazu idealnu za izlet! Izgleda kao raj na zemlji, oduševiće vas! (FOTO)

Krupajsko vrelo je jedno od najlepših prirodnih čuda Srbije, smešteno na istočnim padinama planine Beljanice, blizu sela Milanovac, između Despotovca i Žagubice. Poznato je po svojoj izuzetnoj lepoti i smaragdno zelenoj boji vode koja fascinira sve posetioce.

Vrelo se nalazi u pećini, a voda je izuzetno čista i hladna, sa tirkiznom bojom koja menja nijanse u zavisnosti od svetlosti i godišnjeg doba. Temperatura vode je konstantna tokom cele godine, između 9 i 11 stepeni Celzijusa, što ga čini osvežavajućim letnjim odredištem.

Informer

 

Okruženo gustom šumom, Krupajsko vrelo pruža miran ambijent, idealan za beg od gradske buke. Staze kroz šumu nude priliku za istraživanje i uživanje u prirodi, dok stari mlin sa vodenim točkom predstavlja istorijski deo ovog kraja.

Informer

 

Krupajsko vrelo je savršeno mesto za opuštanje i povezivanje s prirodom. Tišina, zvuk vode i cvrčanje ptica pružaju osećaj mira i spokojstva. Sa svojim nestvarno lepim bojama i bujnom vegetacijom, ovo je jedno od najfotogeničnijih mesta u Srbiji. Iako popularno među posetiocima, vrelo je sačuvalo svoju netaknutu prirodu i autentičnost.

Šta možete da posetite u okolini Krupajskog vrela?