Magazin
SLATKA TAJNA! Obožavaćete ovaj kolač sa kajsijama!
Potrebno je:
Za biskvit
2 jaja
3 kašike šećera
5 kašika brašna
50 ml ulja
100 ml jogurta
1/2 praška za peciva
800 gr zrelih kajsija
2 pudinga od slatke pavlake
4 kašike šećera
500 ml mleka
SMIRUJE I PODSTIČE PROBAVU! Šolja čaja pred spavanje!
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno sa praškom za pecivo, ulje, jogurt i sve dobro izmešati.
Pleh obložiti pek papirom. Sipati pola testa u pleh i rasporediti. Peći na 200 stepeni oko 10 minuta samo malo da zapeče.
Puding skuvati u mleku, dodati šećer. Prohladiti malo puding pa sipati polovinu prohlađenog pudinga pa rasporediti pola kajsija.
ZDRAVI I VITKI! Trešnje su idealne za petodnevnu dijetu!
Preko kajsija sipati drugu polovinu pudinga pa ostatak testa. U testo rasporediti ostatak kajsija. Peći na 200 stepeni oko 50-55 minuta.
Pred kraj prekriti folijom. Pečen kolač posuti prah šećerom i vanilin šećerom. Vaditi iz kalupa potpuno hladan.
Dobili ste najsočniji kolač od kajsija...