• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs/informer.rs

09.06.2019

19:44

SMIRUJE I PODSTIČE PROBAVU!  Šolja čaja pred spavanje!

Ljubav

SMIRUJE I PODSTIČE PROBAVU! Šolja čaja pred spavanje!

Podeli vest

Čaj od kamilice nije bez razloga najpopularniji čaj na svetu. Blagog je i prijatnog ukusa, tako da ga vrlo rado piju i deca. S obzirom na to da je prepun antioksidanata dobar je zaštitnik zdravlja

Istraživanja su pokazala da kamilica podstiče probavu i smanjuje rizik od razvoja gastroenteroloških problema. Osim toga, veoma uspešno sanira dijareju, kao što i sprečava upalne procese želuca i creva.

Antioksidanti koje sadrži povezani su sa manjim rizikom od nastaka nekoliko vrsta raka, a najvažniji je svakako apigenin za koji se pokazalo da se uspešno bori protiv ćelija raka dojke, creva, kože, prostate i materice. Ovaj antioksidans značajan je i za smirujući efekat kamilice, pa šolja čaja od ove biljke pre spavanja može da pomogne da se lakše utone u san.

VREME JE ZA AKCIJU! Iskoristite čari leta za seks na otvorenom!

Protivupalana svojstva kamilice sprečavaju i oštećenja ćelija pankreasa, do čega dolazi kada nivo šećera u krvi naglo raste. Zdravlje pankreasa ili gušterače je veoma važno, jer upravo ona proizvodi insulin, koji snižava povišene vrednosti glukoze.

Foto: Pixabay

SAMO KARDIO! Naučnici odredili gornju granicu ljudske izdržljivosti!

Kamilica je jedna od najznačajnijih biljaka za negu kose i kože. Preporuka je da se u tu svrhu lice svakodnevno ispira ovim čajem, a kosa povremeno. Promene će se vrlo brzo primetiti, naročito u mekoći i sjaju.

Nadutost i grčevi

Ukoliko patite od nadutosti, grčeva i gasova, savet je da koristite tinkturu od kamilice. Preporučena upotreba je tri puta dnevno. Jedna do dve kašičice sipa se u čašu vode i popije pre jela.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE
Politika

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope (PSSE) saopštila je večeras da je usvojila preporuku da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope (SE) i odlučila da prati ispunjavanje obimne liste obaveza za pristupanje, od kojih bi pitanje formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) trebalo da bude uključeno u buduće razmatranje Komiteta ministara SE o zahtevu tzv. Kosova za pristupanje SE kao post-pristupna obaveza.

16.04.2024

22:13

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE
Politika

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE

Stalna predstavnica Srbije pri Savetu Evrope Suzana Grubješić izjavila je večeras da je debata u Parlamentarnoj skupštini SE o prijemu tzv. Kosova bila neravnopravna i naglasila da su izveštaj i čitava sprovedena procedura bile protiv osnovnih principa, vrednosti i normi na kojima ta organizacija počiva, a koja se prema njenoj oceni, sve više pretvara u političku organizaciju.

16.04.2024

22:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija