Magazin
KAKO ODOLETI? Pita od trešanja po tradicionalnom receptu!
Sastojci:
320 g brašna
220 g putera
četvrtina kašičice soli
BRESKVE SIMBOL BESMRTNOSTI I PRIJATELJSTVA! Voćka koja će poboljšati vaše zdravlje na više nivoa!
kašika šećera
4 kašike vode
pola kilograma trešanja
100 g šećera plus još malo za posipanje
2 kašike gustina
kašičica cimeta
Priprema:
U posudu stavite brašno i hladan puter iseckan na listiće, pa te sastojke kratko umutite. Dobijena smesa će imati mrvice. Zatim dodajte so i šećer, pa opet umutite. Dodajte hladnu vodu, umutite, pa zatim testo na stolu oblikujte u loptu.
Testo podelite na dva dela, tako da jedan bude otprilike veličine 2/3. Oba dela testa zamotajte u samolepljivu foliju i ostavite sat vremena da stoji u frižideru.
ŠEST prirodnih načina da pročistite jetru!
U međuvremenu, operite trešnje i očistite ih, a one koje su baš velike presecite na pola. Stavite ih u šerpu, dodajte kašiku vode i kuvajte ih na vatri srednje jačine pet do deset minuta.
Pomešajte gustin i šećer, pa to dodajte u šerpu sa trešnjama i mešajte kratko na tihoj vatri da se sve zgusne. Kada sklonite sa vatre dodajte kašičicu cimeta i ostavite da se ohladi.
Rernu zagrejte na 175 stepeni, a zatim veći komad testa razvijte i njime obložite dno i strane pleha. Testo izbockajte viljuškom, pa razvucite i manji deo testa i isecite ga na trake oko dva centimetra širine.
DESET MINUTA DNEVNO JE DOVOLJNO! Evo kako da izgubite suvišne kilograme uz minimalan napor!
U pleh obložen testom nalijte nadev od trešanja, pa nekoliko traka poređajte paralelno odozgo. Zatim svaku drugu traku podižite, pa preko ostalih ređajte po jednu traku poprečno, kako biste dobili isprepletane trake.
Spremnu pitu pospite šećerom i pecite je oko 45 minuta. Ostavite da se malo ohladi pre služenja.