Magazin
SLATKO SLANA EGZOTIKA! Salata sa piletinom, jabukama i brusnicom!
Sastojci:
800 g belog pilećeg mesa
500 g jabuka
sok limuna
40 g sušenih brusnica
40 g indijskih oraščića
KETO ZA LETO! Salata sa ova tri glavna sastojka je pravi obrok za svakog!
100 g milerama
100 g grčkog jogurta
šargarepa
pola korena celera
50 g korena peršuna
so
KAKO ODOLETI? Pita od trešanja po tradicionalnom receptu!
Priprema:
Oljuštite šargarepu, celer i peršun i kuvajte zajedno sa mesom oko 15 minuta. Izvadite meso, ohladite, isecite na kockice. I jabuke očistite i isecite na kockice, pokapajte sokom od limuna da ne potamne. Procedite od soka, pa ih dodajte mesu. Pomešajte mileram i jogurt i prelijte preko mesa i jabuka, pa pospite brusnicama i indijskim oraščićima.