Magazin
FRITATA SA PEČURKAMA I PRAZILUKOM! Proteini i vitamini u jednom receptu!
Ukoliko ispratite recept i dodate kelj, automatski ćete uneti i 100 odsto preporučene dnevne doze vitamina C.
Sastojci (za 4 osobe):
12 jaja
150 g grčkog jogurta
ZDRAVA DOZA HEDONIZAMA! Čarobna pastrmka na povrću!
so i biber
veza luka s percima ili praziluk
manja glavica kelja spremljenog na pari (iskidajte listove)
1/4 kašičice mlevene paprike
oko 20 g rendanog parmezana
peršunov list
(VIDEO) ZAPEČENA TESTENINA SA POVRĆEM U RERNI! Idealan ručak ili večera
mirođija
listovi nane
po želji možete dodati šampinjone i još povrća: paradajz, grašak, papriku...
Priprema:
Umutite jaja sa jogurtom, posolite i pobiberite. Propržite luk, a zatim prebacite u tanjir. U vatrostalnu posudu ili tiganj dodajte malo maslinovog ulja, pa ubacite blanširan kelj, mlevenu crvenu papriku i začine. Ukoliko želite da dodate pečurke i povrće, sada je pravi trenutak. Pržite na umerenoj vatri, oko tri minuta i zatim ugasite ringlu. Izlupana jaja prelijte preko povrća i pritom mešajte, kako biste rasporedili povrće.
BRZA TORTA KOJA SE NE PEČE! Za sve ljubitelje čokolade!
Na vrh stavite unapred pripremljen luk i rendani parmezan. Blago prelijte maslinovim uljem. Po želji možete dodati i malo rendane korice od limuna, za dodatnu aromu. Pecite na 150 stepeni 20 minuta, dok fritata ne dobije zlatno žutu boju.
Nakon što je pečena, fritatu ostavite da odstoji. Kada se malo prohladila, na vrh dodajte list peršuna i nane i još malo rendanog parmezana.