Magazin
DEZERT NA KOJI STE SVI ZABORAVILI! Ukusan i zdrav - po receptu naših baka! U njega idu JABUKE i još jedan KLJUČNI SASTOJAK (Foto)
Sastojci
– 4 jabuke srednje veličine
– 1/4 šoljica smeđeg šećera
– 1/4 šol orasa
– 1 žličica cimeta
– 1 žlica maslaca
– 1-2 žlice soka od limuna
ZA SAVRŠENE PALAČINKE VAM TREBA SAMO JEDAN SASTOJAK! Evo kako da budu mekane!
Priprema Tufahija
Jabuke dobro operite i prosušite ih.
Nožem produbite samo sredinu jabuke, pazeći pri tom da ostavite dno.
Ogulite samo vrh jabuke, koliko uhvatite u jednom krugu.
U posudi pomešajte smeđi šećer, orahe i cimet. Napunite svaku jabuku do vrha.
Jabuke stavite u vatrostalnu posudu i na svaku jabuku stavite po malo maslaca.
Polite sa vodom u koju ste dodali malo soka od limuna.
Pecite oko 30-40 minuta, zavisno od toga kolike su jabuke, dok ne budu mekane.
Po želji izradite šlag, koji odlično ide uz ovaj desert.
SLATKI VS OBIČNI KROMPIR! U čemu je razlika i KOJI JE ZDRAVIJI? (RECEPT)
Posluživanje
Jabuke poslužite sa malo preliva u kojem su se kuvale/pekle i sa šlagom.