Magazin
NEKI NOVI KAČAMAK! Da li ste probali burgere od palente?
Sastojci:
400 g palente
litar vode
dve manje tikvice
osam šnita slanine
SAVRŠEN PRILOG ILI LAGANA VEČERA: Rižoto od povrća i vina NA FRANCUSKI NAČIN!
NAPRAVITE SAVRŠENU ZAPRŠKU ZA PASULJ! Ako volite balkansku kuhinju, OVO MORATE DA PROBATE!
dva paradajza
četiri teleće šnicle
maslinovo ulje
so, biber
ŠPAGETE S BUNDEVOM! Slano zadovoljstvo vredno truda! (RECEPT)
Priprema:
Teletinu marinirajte u maslinovom ulju sa malo soli i bibera. U vodu dodajte so i malo maslinovog ulja, pustite da proključa, pa uz stalno mešanje postepeno dodajte palentu. Smanjite vatru i kuvajte mešajući još desetak minuta. Smesu izlijte u plitku posudu, izravnajte i pustite da se ohladi. Pomoću kalupa ili čaše izrežite krugove i ispecite ih na gril tiganju na malo maslinovog ulja. Tikvice isecite na deblje kolutove, pa i njih prepecite na gril tiganju. Slaninu prepržite dok ne postane hrskava, izvadite i ostavite sa strane. Na istoj masnoći ispržite teletinu. Paradajz isecite na kolutove. Na krug palente stavite grilovanu tikvicu, list slanine, teletinu, paradajz, opet slaninu i tikvicu, pa na kraju poklopite drugim krugom palente. Služite uz omiljeni sos.