21.01.2020.

09:05

Foto:

Magazin

NEKI NOVI KAČAMAK! Da li ste probali burgere od palente?

Sastojci:

400 g palente

litar vode

dve manje tikvice

osam šnita slanine

SAVRŠEN PRILOG ILI LAGANA VEČERA: Rižoto od povrća i vina NA FRANCUSKI NAČIN!

NAPRAVITE SAVRŠENU ZAPRŠKU ZA PASULJ! Ako volite balkansku kuhinju, OVO MORATE DA PROBATE!

 

dva paradajza

četiri teleće šnicle

maslinovo ulje

so, biber

Informer

ŠPAGETE S BUNDEVOM! Slano zadovoljstvo vredno truda! (RECEPT)

Priprema: 

Teletinu marinirajte u maslinovom ulju sa malo soli i bibera. U vodu dodajte so i malo maslinovog ulja, pustite da proključa, pa uz stalno mešanje postepeno dodajte palentu. Smanjite vatru i kuvajte mešajući još desetak minuta. Smesu izlijte u plitku posudu, izravnajte i pustite da se ohladi. Pomoću kalupa ili čaše izrežite krugove i ispecite ih na gril tiganju na malo maslinovog ulja. Tikvice isecite na deblje kolutove, pa i njih prepecite na gril tiganju. Slaninu prepržite dok ne postane hrskava, izvadite i ostavite sa strane. Na istoj masnoći ispržite teletinu. Paradajz isecite na kolutove. Na krug palente stavite grilovanu tikvicu, list slanine, teletinu, paradajz, opet slaninu i tikvicu, pa na kraju poklopite drugim krugom palente. Služite uz omiljeni sos.

Tagovi: