• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Izvor: stvarukusa

20.01.2020

16:17

NAPRAVITE SAVRŠENU ZAPRŠKU ZA PASULJ! Ako volite balkansku kuhinju, OVO MORATE DA PROBATE!

Recepti

NAPRAVITE SAVRŠENU ZAPRŠKU ZA PASULJ! Ako volite balkansku kuhinju, OVO MORATE DA PROBATE!

Podeli vest

Jela sa zaprškom su nezaobilazni deo kuhinje na Balkanu i uprkos tome što se ne nalaze među najzdravijim jelima, često su na našim trpezama. To je pre svega zbog činjenice da pasulj sa zaprškom ili sočivo sa zaprškom pamtimo još iz ranog detinjstva

Nesporno je da je i tradicionalni čorbasti pasulj izuzetno ukusan, ali ništa se ne može porediti sa pasuljem sa zaprškom ili recimo pasuljem na tiganju, a na sam pomen već nam curi voda na usta.

Možete zapržiti pasulj na nekoliko načina, a svaki način ima svoje tajne. U nekim krajevima, zaprška se pravi sa svinjskom mašću, u drugim sa slaninom, a u nekim u zapršci čak i nema brašna.

Foto: Shutterstock

Klasična zaprška za pasulj i sočivo se pravi od ulja (masti), brašna i aleve paprike. Priprema je laka – brašno se uprži do zlatne boje, doda se aleva paprika i polako se razredi sa delom čorbe. Nakon toga se sve sipa u pasulj i prema želji se ostavlja još nekoliko minuta na vatri.

Možete zapržiti pasulj i na drugi način. Prvo treba da ga skuvate potpuno. Nakon toga, u drugoj posudi, upržite 1-2 sitno seckane glavice luka dok ne omekša, dodajte mleveni paradajz i alevu papriku.

Ima li šta moćnije od KARANFILIĆA?! KUVANO VINO SA OVIM ZAČINOM PODIŽE IMUNITET, evo ga i recept!

ŠPAGETE S BUNDEVOM! Slano zadovoljstvo vredno truda! (RECEPT)

Jela sa zaprškom su nezaobilazni deo kuhinje na Balkanu i uprkos tome što se ne nalaze među najzdravijim jelima, često su na našim trpezama. To je pre svega zbog činjenice da pasulj sa zaprškom ili sočivo sa zaprškom pamtimo još iz ranog detinjstva.

Nesporno je da je i tradicionalni čorbasti pasulj izuzetno ukusan, ali ništa se ne može porediti sa pasuljem sa zaprškom ili recimo pasuljem na tiganju, a na sam pomen već nam curi voda na usta.

Možete zapržiti pasulj na nekoliko načina, a svaki način ima svoje tajne. U nekim krajevima, zaprška se pravi sa svinjskom mašću, u drugim sa slaninom, a u nekim u zapršci čak i nema brašna.

Foto: Printscreen You Tube

Klasična zaprška za pasulj i sočivo se pravi od ulja (masti), brašna i aleve paprike. Priprema je laka – brašno se uprži do zlatne boje, doda se aleva paprika i polako se razredi sa delom čorbe. Nakon toga se sve sipa u pasulj i prema želji se ostavlja još nekoliko minuta na vatri.

Možete zapržiti pasulj i na drugi način. Prvo treba da ga skuvate potpuno. Nakon toga, u drugoj posudi, upržite 1-2 sitno seckane glavice luka dok ne omekša, dodajte mleveni paradajz i alevu papriku.

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

Skandal! Goranu Vesiću određen pritvor do 30 dana
Politika

Skandal! Goranu Vesiću određen pritvor do 30 dana

Viši sud u Novom Sadu doneo je odluku o određivanju pritvora u trajanju do 30 dana Goranu Vesiću, a u obrazloženju rešenja o određivanju pritvora kao razlog za ovu odluku navodi se opasnost od uznemirenja javnosti.

23.11.2024

13:04

TV

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set