02.02.2020.

10:50

Foto:

Magazin

ZIMSKA VARIJANTA NAJPOZNATIJE ITALIJANSKE ČORBE: Minestrone sa slaninom i pasuljem!

Sastojci:

45 ml maslinovog ulja

115 g pančete

OBOŽAVAĆETE JE! Najlakši recept za pitu sa jabukama!

MUSAKA SA PILETINOM, SIROM I PANČETOM! Raj za sve gurmane!

 

3 štapića celera

3 šargarepe

1 glavica crnog luka

2 čena belog luka

400 g paradajza iz konzerve

1 l goveđeg bujona

400 g pasulja iz konzerve

50 g makarona

peršun

Informer

PILEĆA SUPA SA POVRĆEM I JOGURTOM! Idealna za hladne dane!

Priprema:

Zagrejati ulje u dubljoj posudi. Dodati tanko isečenu pančetu, iseckan celer, šargarepu i luk i dinstati 5 minuta na tihoj vatri, povremeno mešajući. Dodati usitnjen beli luk i paradajz i kratko mešati. Sipati goveđi bujon, so i biber i kuvati dok ne proključa. Pokriti na pola, smanjiti vatru i krčkati lagano oko 20 minuta ili dok povrće ne omekša. Ocediti pasulj i dodati ga u tiganj sa makaronima. Kuvati dok ne provri, pokriti, smanjiti vatru i nastaviti s kuvanjem još 20 minuta. Na kraju dodati iseckan peršun po ukusu.

Tagovi: