OBOŽAVAĆETE JE! Najlakši recept za pitu sa jabukama!

Pixabay

09:40 Recepti 0

mondo.rs/informer.rs | 02. 02. 2020.

OBOŽAVAĆETE JE! Najlakši recept za pitu sa jabukama!

Jednostavniji recept od ovog teško da ćete naći!


Pita sa jabukama je odlična zimska poslastica, a evo kako da je spremite.

Sastojci:

90 grama putera

(VIDEO) PITA SA ORASIMA I JABUKAMA OD DOMAĆIH KORA! Prava poslastica!

SA OVOM NAMIRNICIM MOŽETE DA SE OTRUJETE! Koliko je pirinač zapravo zdrav?

 

4-5 jabuka

130 grama smeđeg šećera

Tri kašike brašna

Kašičica ekstrakta vanile

Dve kašičice cimeta

Pola kašičice soli

Jedan limun

Komadić svežeg đumbira

Jedno pakovanje lisnatog testa

Šećer u prahu – za posipanje

Pixabay

Priprema:

Zagrejte rernu na 220 stepeni.

Istopite puter u manjem tiganju na vatri srednje jačine, i ostavite ga oko pet minuta, da postane penušav.

SE*S POSLE RASKIDA: Kada je to dobra ideja, a kada je OPASNO?

Jabuke operite, oljuštite i isecite na kriške, pa ih stavite u veću posudu. U to dodajte smeđi šećer, brašno, ekstrakt vanile, cimet i so, pa sve dobro izmešajte. Odozgo narendajte koru polovine limuna, a zatim i komadić đumbira. Opet sve dobro izmešajte i prebacite jabuke u podmazan pleh, pa odozgo nalijte rastopljeni puter sačuvajte otprilike dve kašike za kasnije.

Lisnato testo razvucite na pobrašnjenu površinu, isecite ga na kockice, pa poređajte preko jabuka, tako da ih skoro potpuno prekrijete. Četkicom nanesite na testo preostali rastopljeni puter i pospite šećer u prahu.

BRZA TORTA BEZ PEČENIH KORA! Glavni sastojci su puding od VANILE i KEKS! (RECEPT)

Pecite pitu dok testo ne bude zlatne boje po ivicama, oko 25-30 minuta. Zatim smanjite temperaturu na 170 stepeni, i nastavite da pečete dok testo ne bude braonkasto, još oko pola sata.

Poslužite toplu pitu.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.