Magazin
PRSTE DA POLIŽEŠ! Ribić u kajmaku - kalorično, ali veoma ukusno jelo! (RECEPT)
SASTOJCI:
- 700 g ribića
- 1 glavica crnog luka
- 2-3 čena belog luka
- 2 lovorova lista
- nekoliko zrna bibera
- po ukusu so, biber i začini
- 4 krompira
- 2 šargarepe
- nekoliko kašika zrelog kajmaka
- 1 pakovanje šampinjona
PRIPREMA:
Staviti komad ribića u šerpu i nalijte većom čašom vode (da malo prekrije meso). Stavite bibera u zrnu, beli luk i lovorov list. Posolite, poklopite i kuvajte na tihoj vatri oko 1 i po sat.
Kada se meso skuvalo očistite krompir i šargarepu, sve zajedno promešajte poređajte u vatrostalnu činiju. Prebacite i meso u vatrostalnu činiju. u saftu u kojem se meso kuvaloi dodajte kajmaka i prelijte preko mesa i povrća. Poklopite i sve zajedno pecite oko sat vremena, da povrće omekša i meso se zapeče.
PIKANTNO MEKSIČKO JELO! Brzi i ukusni naćosi!
Luk isecite i propržite na malo ulja, dodajte isečene šampinjone i njih propržite , posolite , pobiberite i dodajte začine... Pećeni ribić poslužite povrćem, šampinjonima ,prelijte saftom. Dodajte još koju kašiku kajmaka.