22.03.2020.

17:13

Foto:

Magazin

PRSTE DA POLIŽEŠ! Ribić u kajmaku - kalorično, ali veoma ukusno jelo! (RECEPT)

SASTOJCI:

  • 700 g ribića
  • 1 glavica crnog luka
  • 2-3 čena belog luka
  • 2 lovorova lista
  • nekoliko zrna bibera
  • po ukusu so, biber i začini
  • 4 krompira
  • 2 šargarepe
  • nekoliko kašika zrelog kajmaka
  • 1 pakovanje šampinjona

PRIPREMA:

Staviti komad ribića u šerpu i nalijte većom čašom vode (da malo prekrije meso). Stavite bibera u zrnu, beli luk i lovorov list. Posolite, poklopite i kuvajte na tihoj vatri oko 1 i po sat.

Kada se meso skuvalo očistite krompir i šargarepu, sve zajedno promešajte poređajte u vatrostalnu činiju. Prebacite i meso u vatrostalnu činiju. u saftu u kojem se meso kuvaloi dodajte kajmaka i prelijte preko mesa i povrća. Poklopite i sve zajedno pecite oko sat vremena, da povrće omekša i meso se zapeče.

PIKANTNO MEKSIČKO JELO! Brzi i ukusni naćosi!

 

Luk isecite i propržite na malo ulja, dodajte isečene šampinjone i njih propržite , posolite , pobiberite i dodajte začine... Pećeni ribić poslužite povrćem, šampinjonima ,prelijte saftom. Dodajte još koju kašiku kajmaka.