27.03.2020.

18:45

Foto:

Magazin

RECEPT ZA ISKUSNE DOMAĆICE: Domaće njoke u crvenom sosu sa sirom!

SASTOJCI:

  • 2 kom. belоg luka
  • 500 g čeri paradajza
  • 400 g brašna
  • 1kg krompira
  • 25 ml maslinovog ulja
  • 100 g mocarela sira
  • 5 g origana
  • 20 kom. bosiljka

PRIPREMA:

Oljuštite krompir, isecite ga i skuvajte ih kao za krompir pire. Izgnječite ga i ostavite da se hladi. Polako dodajte brašno sve vreme mešajući. Kada dobijete testo, stavite ga na pobrašnjenu površinu i mesite dodajući brašna po potrebi. Gotovo testo isecite na pet delova, pa svaki oblikujte u valjak debljine palca. Isecite komade dužine 3 cm i na svakom viljuškom napravite nabore. Pošto su njoke spremne za kuvanje, možete početi sa pripremom sosa.

(VIDEO) MINI BAUNTI! Domaći kolači od KOKOSA gotovi za samo 15 MINUTA

Na maslinovom ulju propržite dva čena belog luka, dodajte paradajz, posolite, pobiberite i dinstajte dok paradajz ne pusti tečnost. Sveže njoke kuvajte u ključaloj slanoj vodi dok ne isplivaju na površinu. Nakon desetak minuta dodajte paradajz sosu malo vode (vruće ili od njoka) i promešajte. Kuvajte još 10 minuta, dodajte mocarelu, naseckani bosiljak i origano.