Magazin
Evo kako da napravite NAJUKUSNIJI PREBRANAC! Uz ovakvo jelo na meso nećete ni pomisliti! (RECEPT)
SASTOJCI:
- 500 g pasulja,
- 1 kg luka,
- malo ulja ili masti,
- 2-3 lista lovora,
- so, biber i aleva paprika
PRIPREMA:
Pasulj prvo prokuvajte i tu vodu bacite. Nalijte ga ponovo vodom, posolite i pobiberite, dodajte lovor. Kuvajte u ekspres loncu oko 20 minuta ili u običnom loncu na laganoj vatri dok se ne skuva. Nemojte ga mešati da se ne bi raspao.
NAPRAVITE POSNU PITU - obrok za DVA DANA! Sa zeljem, spanaćem ili blitvom! Ukusna i ZDRAVA (FOTO)
Ako želite možete u pasulj dodati i malo naseckanog paštrnaka ili šargarepe, ali nije obavezno.
Kada se pasulj skuva, očistite luk i naseckajte ga na rezance. Propržite ga na malo ulja ili masti dok ne odmekne. Na kraju dodajte jednu punu kašiku aleve paprike.
SLATKIŠ KOJI NE GOJI! Kuglice od koštunjavog i suvog voća! (RECEPT)
U vatrostalnu činiju ili tepsiju ili najbolje zemljanu posudu sipajte na dno malo ulja i zatim dodajte red oceđenog pasulja, pa red luka i tako dok ne potrošite sve sastojke. Nalijte sa malo vode u kojoj se kuvao pasulji pecite u rerni na 200°C oko 30 minuta ili dok se pasulj ne zapeče.