21.04.2020.

16:14

Foto:

Magazin

ŠTRUDLA S DŽEMOM! Veoma ukusna poslastica, možete je jesti nekoliko dana! (RECEPT)

Za testo:

  • 500 g brašna (tip 500)
  • 250 ml mleka
  • 100 ml ulja
  • 2 jaja
  • 1/2 kockice svežeg kvasca (25 g)
  • 1/2 kašičice soli
  • 5 kašičice šećera

Nadev:

  • džem (po izboru)

Za premazivanje rolata:

  • 1 žumance
  • nekoliko kapi ulja

PRIPREMA:

U 250 ml mlakog mleka razmutiti kvasac i dodati mu kašiku šećera, pa ostaviti da naraste 15-ak minuta. U brašno dodati nadošli kvasac, jaja, ulje, šećer i so. Umsti glatko testo. Možete ga mešati dodacima za testo uz pomoć miksera. Sjedinjeno testo mesiti još malo na malo pobrašnjanoj podlozi.

BANANA I ČAŠA TOPLE VODE UJUTRU preporodiće vaš organizam! Bitno je da poštujete JEDNO PRAVILO

Testo podeliti na dva dela (dve jufke), prekriti krpom i ostaviti 45 minuta da naraste.

Jufke istanjiti što više može, pa celu površinu testa obilno namazati džemom. Urolati i ređati u podmazan pleh. Rolate premazati žumancem u koji se stavi nekoliko kapi ulja. Peći oko 45 minuta na temperaturi od 200 stepeni.

Gotovu štrudlu vrlo malo poprskati vodom, prekriti i ostaviti da se malo ohladi. Rolate posipati prah šećerom i poslužiti tople.