Magazin
OSVEŽAVAJUĆA POSLASTICA ZA PREDSTOJEĆE LETNJE DANE! Napravite ČIZKEJK SA BANANAMA!
Veoma ukusna i osvežavajuća poslastica za predstojeće letnje dane.
Za koru:
- 4 veće banane
- 60 ml ulja
- 1 jaje
- 100 g šećera
- 1/2 kesice vanililn šećera
- 200 g brašna
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 1 prstohvat soli
- 1 kašičica cimeta
GOTOVI ZA 15 MINUTA! Napravite jednostavne MAFINE SA JAGODAMA!
Za fil:
- 900 g neslanog krem sira
- 100 g šećera
- 1/2 kesice vanilin šećera
- 250 ml mleka
- 1 kesica želatina
NAJSOČNIJA PITA OD JABUKA! Bez mleka, brašna i margarina!
Dekoracija:
- Cimet
- Banana
Priprema:
Banane izgnječiti viljuškom, pa dodati ulje, jaje i mutiti da se smesa lepo sjedini. Dodati šećer, vanil šećer i mutiti dok se šećer lepo ne otopi. Brašno prosejati i postepeno dodavati zajedno sa praškom za pecivo i sodom bikarbonom. Na kraju dodati prstohvat soli i cimet. Smesu izliti u okrugli kalup kome se stranica skida. Pečemo u već zagrejanoj rerni na 160 stepeni oko 30-40 minuta. Neslani krem sir sipamo u posudu za mućenje, dodamo šećer i vanil šećer. Mikeserom polako umutimo smesu. U malo mlakog mleka dodamo želatin i pustimo 5-10 minuta da bubri. Kada je želatin nabrubreo dodamo ga preostalom mleku. Mleko zatim postepeno dodajemo smesi od krem sira i mutimo mikserom dok se smesa ne sjedini. Fil prelijemo preko ispečene i ohlađene kore. Ostavimo u frižideru najmanje 3 sata da se smesa lepo rashladi. Skloniti obruč sa kalupa. Ohlađen kolač sečemo i dekorišemo cimetom i kolutovima banane. Uživati u predivnom ukusu.