30.04.2020.

16:08

Foto:

Magazin

NAPRAVITE KARAMEL PRELIV! Poslužiće vam uz sladoled, voćnu salatu ili dekoraciju na torti! (RECEPT)

SASTOJCI:

  • 200 gr kristal šećera
  • 50 gr maslaca
  • 200 ml neutralne pavlake – pavlake za kuvanje

PRIPREMA:

Šećeru dodati maslac i staviti na srednju vatru da se sve zajedno otapa.

Prvo će biti tečno pa će se maslac sa šećerom početi skupljati i nastajaće male grudvice koje će početi da se karamelizuju.

Pored stavite neutralnu pavlaku da se zagreva. Treba da bude vrela ali da ne provri.

ČOKOLADNA TORTA OD PET SASTOJAKA! Spremna za samo 20 MINUTA

Sledeća faza je odvajanje maslaca od šećera, ali ništa ne brinite, tako treba. Stalno mešajte, da ne bi zagorelo.

Kada se napravio karamel polako uspite malo vrele neutralne pavlake. Pazite sve će ličiti na erupciju vulkana.

Brzo mešajte i zatim opet polako ulivajte ostatak pavlake uz stalno mešanje. Kada se sve sjedini skinite sa vatre.

Dodatno kuvanje zgušnjava karamel. Prohladite i sipate u posudicu, teglicu i slično.