06.05.2020.

20:11

Foto:

Magazin

KIFLICE OD NAJMEKŠEG TESTA! Ovo je PRAVI RECEPT - ukusnije nego one iz pekare (FOTO)

Sastojci: 

600 brašna

2 kašike šećera

2 kašičice soli

1 prašak za pecivo

vanilin šećer

kockica suvog kvasca

100 ml mleka

150 ml tople vode

2 jaja

Informer

Priprema: 

Prvo ugrejte malo mleka (malo manje od pola šoljice) da bude toplo i dodajte pola kašičice šećera i kvasac. Mešajte sve dok se kvasac ne otopi i ostavite 5-10 minuta dok se kvasac ne podigne. U posudu stavite brašno, šećer, so, prašak za pecivo i vanilin šećer.

Sve pomešajte i dodajte 1 jaje, žumance, ulje, nadošli kvasac i mleko, a vodu dodajte po potrebi. Mesite sve dok ne dobijete fino i meko testo. Brašno dodajte po potrebi.

Ostavite testo da se diže oko pola sata na toplom mestu. Kada se testo digne, kidajte loptice i formirajte oblik trougla. Te trouglove motajte u kiflice. Ako želite da ih filujete, odaberite punjenje po želji i pre rolanja ih namažite.

Napravite premaz za kiflice - viljuškom umutite jaje sa malo mleka, pa premažite kiflice koje ste složili u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 30-40 minuta na 190 stepeni.