Magazin
KIFLICE OD NAJMEKŠEG TESTA! Ovo je PRAVI RECEPT - ukusnije nego one iz pekare (FOTO)
Sastojci:
600 brašna
2 kašike šećera
2 kašičice soli
1 prašak za pecivo
vanilin šećer
kockica suvog kvasca
100 ml mleka
150 ml tople vode
2 jaja
Priprema:
Prvo ugrejte malo mleka (malo manje od pola šoljice) da bude toplo i dodajte pola kašičice šećera i kvasac. Mešajte sve dok se kvasac ne otopi i ostavite 5-10 minuta dok se kvasac ne podigne. U posudu stavite brašno, šećer, so, prašak za pecivo i vanilin šećer.
Sve pomešajte i dodajte 1 jaje, žumance, ulje, nadošli kvasac i mleko, a vodu dodajte po potrebi. Mesite sve dok ne dobijete fino i meko testo. Brašno dodajte po potrebi.
Ostavite testo da se diže oko pola sata na toplom mestu. Kada se testo digne, kidajte loptice i formirajte oblik trougla. Te trouglove motajte u kiflice. Ako želite da ih filujete, odaberite punjenje po želji i pre rolanja ih namažite.
Napravite premaz za kiflice - viljuškom umutite jaje sa malo mleka, pa premažite kiflice koje ste složili u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 30-40 minuta na 190 stepeni.