21.05.2020.

19:52

Foto:

Magazin

VEROVALI ILI NE, LAKO SE PRAVI! Pečeni đevrek sa susamom! (RECEPT)

SASTOJCI:

  • šolja i po brašna
  • pola kašičice soli
  • kašičica šećera
  • kašičica i po suvog kvasca
  • dve kašike ulja
  • pola šolje tople vode
  • dve kašike meda
  • tri četvrtine šolje susama

PRIPREMA:

U manjoj činiji pomešati toplu vodu, kvasac i šećer, pa ostaviti da odstoji tri-četiri minuta. U većoj činiji pomešati brašno, so i ulje, pa dodati vodu sa kvascem i sve dobro sjediniti. Zamesiti testo, prekriti čistom krpom, pa ostaviti na toplom da se testo udvostruči.

Testo potom podeliti na osam delova, pa formirati osam traka. Spojiti krajeve i dobro ih pritisnuti, da se dobije osam krugova. Premazati medom, posuti pečenim susamom, pa poređati na pleh obložen papirom za pečenje.

Prekriti krpom i ostaviti da odstoji još pola sata. Peći u rerni na 200 stepeni 15 minuta, da đevreci lepo porumene.