Magazin
VEROVALI ILI NE, LAKO SE PRAVI! Pečeni đevrek sa susamom! (RECEPT)
SASTOJCI:
- šolja i po brašna
- pola kašičice soli
- kašičica šećera
- kašičica i po suvog kvasca
- dve kašike ulja
- pola šolje tople vode
- dve kašike meda
- tri četvrtine šolje susama
PRIPREMA:
U manjoj činiji pomešati toplu vodu, kvasac i šećer, pa ostaviti da odstoji tri-četiri minuta. U većoj činiji pomešati brašno, so i ulje, pa dodati vodu sa kvascem i sve dobro sjediniti. Zamesiti testo, prekriti čistom krpom, pa ostaviti na toplom da se testo udvostruči.
Testo potom podeliti na osam delova, pa formirati osam traka. Spojiti krajeve i dobro ih pritisnuti, da se dobije osam krugova. Premazati medom, posuti pečenim susamom, pa poređati na pleh obložen papirom za pečenje.
Prekriti krpom i ostaviti da odstoji još pola sata. Peći u rerni na 200 stepeni 15 minuta, da đevreci lepo porumene.