Magazin
VREDI TRUDA! Karamelizovane krmenadle, toliko su dobre da ćete ih praviti jednom nedeljno! (RECEPT)
SASTOJCI:
- 800 g krmenadli bez kostiju
- četiri kašike soja-sosa
- dve kašike šećera
- dve kašike kukuruznog skroba
- kašičica kineske mešavine začina
- dve kašike ulja
- so, biber
PRIPREMA:
Krmenadle staviti u činiju, preliti soja-sosom, dobro promešati, pa ostaviti da odstoje 10 minuta. U međuvremenu sjediniti šećer, kukuruzni skrob, kinesku mešavinu začina i po pola kašičice soli i bibera, pa dobijenom smesom natrljati krmenadle.
U tiganju zagrejati ulje, pa na jakoj vatri pržiti meso po dva minuta sa svake strane. Potom smanjiti vatru i pržiti još desetak minuta, uz povremeno okretanje. Poslužiti dok je toplo, uz pečeni krompir i salatu po izboru.