22.05.2020.

20:25

Foto:

Magazin

VREDI TRUDA! Karamelizovane krmenadle, toliko su dobre da ćete ih praviti jednom nedeljno! (RECEPT)

SASTOJCI:

  • 800 g krmenadli bez kostiju
  • četiri kašike soja-sosa
  • dve kašike šećera
  • dve kašike kukuruznog skroba
  • kašičica kineske mešavine začina
  • dve kašike ulja
  • so, biber

PRIPREMA:

Krmenadle staviti u činiju, preliti soja-sosom, dobro promešati, pa ostaviti da odstoje 10 minuta. U međuvremenu sjediniti šećer, kukuruzni skrob, kinesku mešavinu začina i po pola kašičice soli i bibera, pa dobijenom smesom natrljati krmenadle.

U tiganju zagrejati ulje, pa na jakoj vatri pržiti meso po dva minuta sa svake strane. Potom smanjiti vatru i pržiti još desetak minuta, uz povremeno okretanje. Poslužiti dok je toplo, uz pečeni krompir i salatu po izboru.