02.06.2020.

08:30

Foto:

Magazin

BAKLAVA SA MAKOM! Ko može da odoli ovoj poslastici? (RECEPT)

SASTOJCI:

  • 1/2 kg kora za pitu
  • čaša ulja (180 ml)
  • čaša šećera
  • čaša jogurta
  • četiri jajeta
  • 250 g mlevenog maka
  • dve kašike brašna
  • kesica praška za pecivo
  • ulje za podmazivanje

Za preliv:

  • četiri šoljice vode
  • četiri šoljice šećera
  • dve kesice vanilin-šećera

PRIPREMA:

Umutite jaja i šećer, pa dodajte ostale sastojke. U pouljen pleh ređajte jednu po jednu koru i svaku premažite pripremljenim filom, dok ne utrošite sve sastojke.

Isecite baklavu na kocke i pecite u rerni na 180 stepeni oko 40 minuta. Pripremite preliv tako što ćete na ringli prokuvati vodu sa šećerom.

Preko vrele baklave sipajte ohlađeni preliv. Baklavu poslužite tek kada se dobro ohladi u frižideru.

Објава коју дели Plant Mama Danijela ?‍? (@onlyplants_and_danijela) дана 13. Апр 2020. у 12:22 PDT