22.06.2021.

15:36

Foto:

Magazin

ŠTRUDLA SA JABUKAMA! Lako se sprema, a ukus je fenomenalan!

SASTOJCI:

  • pakovanje lisnatog testa
  • četiri kisele jabuke
  • 200 g šećera
  • 150 g suvog grožđa
  • jaje
  • 60 ml mleka
  • šećer u prahu za posipanje

PRIPREMA:

Odmrznite lisnato testo. Jabuke oljuštite i isecite na kockice, dodajte šećer i suvo grožđe, pa ostavite da malo odstoji. Rastanjite lisnato testo, pa po sredini celom dužinom rasporedite smesu s jabukama. Preklopite ivice, tako da formirate oblik valjka.

Umutite jaje i mleko, pa time premažite štrudlu. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta, ili dok ne porumeni. Štrudlu ostavite da se malo ohladi, isecite i pospite šećerom u prahu.

Informer