Magazin
OVAKVE JOŠ NISTE PROBALI! Napravite najukusnije Grčke tikvice bez jaja!
Sastojci:
- 3-4 tikvice
- Ulje za prženje
- 2-3 kašike maslinovog ulja
- 120 g belog brašna
- 60 g kukuruznog brašna
- Led
- Voda
(VIDEO) JEFTINO, BRZO I LAKO! Obrok spreman za samo 15 MINUTA
Priprema:
Tikvice iseći po dužini najtanje moguće – najbolje ljuštilicom za povrće. Staviti tikvice u šerpu, posuti malo maslinovog ulja, kukuruznog i belog brašna, zatvoriti šerpu i dobro protresti, da bi brašno moglo da se rasporedi ravnomerno. Zagrejati ulje u tiganju. Svaku tikvicu potopiti na sekund u posudu sa vodom i ledom i stavljati u tiganj da se prže. Tikvice se prže sasvim kratko, jer su mnogo tanke. Gotove tikvice stavljati na ubrus da upije višak masnoće.