27.06.2020.

21:52

Foto:

Magazin

PITULJICE MEKANE I DRUGOG DANA! Bez puno ULJA, a spremaju se VEOMA BRZO, evo u čemu je TAJNA!

Potrebni sastojci:

– 500 g kora za pitu
– 3 jajeta
– 300 g sira
– 10 kašika ključale vode
– 15 kašika ulja
– 1 kesica praška za pecivo
– malo soli
– i još 500 ml mlake vode

NIŠTA UKUSNIJE NISTE JELI! Pripremite SALATU SA MAKARONAMA, ovaj sastojak joj daje posebnu AROMU!

JEDNA KAŠIČICA OVE SMESE IZ TELA IZBACUJE SVE ŠTO JE ŠTETNO! Grčki narodni lek oporavlja ćelije, sprečava depresiju, ali to NIJE SVE

Način pripreme:

Pripremiti fil od jaja, ključale vode, ulja, sira praška za pecivo i soli.

Filom filovati po dve kore, uviti u rolat a zatim u puža.

Pripremljene pituljice staviti da odstoje pola sata u tepsiji u kojoj je naliveno pola litra mlake vode.

Pre pečenja pituljice premazati preostalim filom i peći na 220*C dok ne dobiju zlatno žutu boju.

Pituljice poslužiti tople.

Tokom pečenja stavite vode onoliko koliko je dovoljno da pokrije ceo peh. Tokom pečenja voda voda će ispratiti, tako da pituljice budu mekane i lepo pečene. Mekane su čak i drugogo dana.