29.06.2021.

14:15

Foto:

Magazin

NAJBOLJI RECEPT ZA GURMANSKE LAZANJE! Ovako nešto još niste probali, ODUŠEVIĆETE SE!

za nadev:

500 g mlevenog mesa
400 g šampinjona
300 g dimljene slaninice
2 glavice crnog luka
po ukusu mleveni crni biber
po ukusu so
po ukusu suvi biljni začin
po ukusu origano

za testo:

4 jajeta
400 g brašna T-400 oštro

Bešamel sos:

1 dl ulja
3 kašike brašna
500 ml pavlake za kuvanje ili mleka

I još:

500 g sremskog kačkavalja
400 ml kečapa

Informer

PRIPREMA:

Priprema testa, umesimo testo čvršće strukture od jaja i brašna bapravimo valjak i sečemo na komade.

Uvaljamo u brašno i mašinom za rastezanje testa ili oklagijom raztanjimo na debljinu oko 0.5 cm.

Ostavimo malo da se prosuši 15 minuta sečemo na pola i kuvamo u posoljenoj vodi kome smo dodali par kapi ulja 2-3 minuta procedimo.

Usitnjeni luk i slaninicu seckanu na kockice blago propržimo.

Dodamo mleveno meso i na listiće sečene šampinjone začinimo po ukusu nalijemo malo vode dodamo malo kečapa i dinstamo dok tečnost izpari.

Na ulju blago propržimo brašno i balijemo sa pavlakom za kuvanje uz neprekidno mešanje kuvano na blsgoj vatri dok ne dobijemo željenu gustinu (treba da bude tečna od ptilike gustina testa za palačinke).

Podmažemo dno tepsije ređamo testo prenažemo bešamelom pa razporedimo gel od mesa.

Prošaramo blago kečapom i narendamo kačkavalj.

Ovaj postupak ponavljamo dok ne utrošimo sav materijal završavamo sa testo bešamel kečap kačkavalj znači na gornji sloj ne ide nadev od mesa.

Pečemo na 200C oko 30 minuta dok lepo porumeni.