01.07.2020.

23:03

Foto:

Magazin

IMA LI ŠTA UKUSNIJE OD BAKLAVA SA ORASIMA, KEKSOM I ČOKOLADOM? Prste da poližeš koliko je ukusno!

Potrebne namirnice za ovaj slatkiš:

- 500 g kora
- 200 g mlevenih oraha
- 100 g mlevenog posnog keksa
- 100 g rendane čokolade
- 3 kašike šećera
- 4 kašike griza
- 2 kašike vode
- 1/2 isceđenog limuna
- 100 ml ulja

Za premazivanje kora:

- 50 g posnog margarina
- 100 ml ulja

Sirup:

- 600 g šećera
- 2 kesice vanilin šećera
- 700 ml vode

ZIMNICA OD LUBENICE?! Evo zašto nikako ne smete bacati KORU u smeće, PRATITE KORAKE OVOG NEOBIČNOG RECEPTA!

SPREMILA JE JELO, OBJAVILA SLIKU I IZAZVALA LAVINU NEGATIVNIH KOMENTARA! Sofija napravila je TESTENINU NA SVOJ NAČIN, evo zašto su je ljudi ISPLJUVALI (FOTO)

Prvo pripremiti sirup kako bi se ohladio dok se baklava spremi i ispeče. Staviti u šerpicu šećer, vanilin šećer i vodu, kuvati 15-20 minuta. Za to vreme samleti orahe, izrendati čokoladu. U lončetu istopiti margarin i ulje i ostaviti sa strane.

U vanglicu staviti mlevene orahe, rendanu čokoladu i mleveni keks, pomešati pa dodavati ostalo griz, šećer, ulje, vodu i pola iscedjenog limuna i sve sjediniti.

Informer

Uzeti lonče sa otopljenim margarinom i uljem, kore staviti na radnu površinu, a pleh podmazati. Prvu koru premazujemo, preklopiti drugom korom pa na jedan kraj staviti fil. Zarolati pa redjati u pleh dok se kore i fil ne utroše. Kada ste sve utrošili i složili u pleh iseći na parčad, peći 200C nekih 30-40 minuta, u zavisnosti od Vaše rerne.

Kada je baklava porumenela i pečena, preliti je sa hladnim sirupom, ostaviti sa strane da se ohladi i služiti!

Možete preko naseckati limun ako volite. Prijatno!